Ferguson se nada da će Ferdinandu smanjiti kaznu

NAKON uvjerljivog 1:4 poraza Manchester Uniteda od gradskog rivala Manchester Cityja, trener "Crvenih vragova" Alex Ferguson podvukao je crtu pod ovu vrlo neuspješnju sezonu njegove momčadi.

Manchester United sada zaostaje 12 bodova za vodećim na ljestvici Premier lige, londonskim Arsenalom, tako da je izgubio sve šanse za obranu naslova. Od Arsenala je, pak, bio eliminiran i u FA kupu, a Porto ga je eliminirao iz daljnjeg natjecanja već u osmini finala Lige prvaka.

Sir Alex Ferguson drži da su nevolje "Crvenih vragova" počele u rujnu prošle godine kad se Rio Ferdinand, srednji branič Manchester Uniteda, tvrdoglavo odbio podvrgnuti doping testu iako je tvrdio da nikada u karijeri nije posegnuo za nekim nedozvoljenim stimulativnim sredstvom. Premda je Rio Ferdinand i istakmuti engleski reprezentativac, FA nije imao razumijevanja za njegovu nediscipliniranost, nego ga je u siječnju ove godine egzemplarno kaznio zabranom igranja u trajanju od 8 mjeseci.

Fergusonova nastojanja da "zakrpa rupu" u sredini Unitedove obrane svoje nisu urodila plodom iako je na mjestu Ria Ferdinanda iskušao čak četvoricu igrača, Garyja Nevillea, Wesa Browna, Johna OSheau i Roya Keanea.

Drastična kazna izrečena Riju Ferdinandu uzdrmala je Manchester United, ali i reprezentaciju Engleske, za koju on, ako mu kazna ne bude prepolovljena, neće moći igrati na Euru 2004. i na njene prve dvije kvalifikacijske utakmice za SP 2006. (protiv Austrije i Poljske), jer bi mu u tom slučaju kazna istekla tek u rujnu ove godine.

Ferguson, međutim, vjeruje da će FA usvojiti žalbu koju je Rio Ferdinand podnio njegovom Apelacijskom odboru i da će mu kazna biti smanjena kako bi u završnici sezone pomogao i Manchester Unitedu i engleskoj reprezentaciji koja za nj nema adekvatne zamjene na natjecanju za EP koje počinje 13. lipnja.

Pročitajte više