Fernadez okrenuo Croatiju, Zadar siguran protiv Belupa

Nogometaši Rijeke svladali su Croatiju Sesvete na gostovanju u Kranjčevićevoj ulici 2:1. Domaćini su došli u vodstvo u 14. minuti preko Vedrana Celišćaka. On je sjajnim golom s dvadesetak metara iz slobodnog udarca iz kosa prevario golmana Mancea i zabio za vodstvo. Odmah potom Rijeka je imala lijepu akciju, pucao je Fernandez, pogodio vratnicu, a na odbijenu loptu naskočio Turkalj i pogodio za 1:1.

Nastavak utakmice donio je veliku borbu na sredini terena i puno grešaka kod obje momčadi. U 88. minuti Fernandez je odlučio pobjednika sjajnim udarcem iz daljine. Malo prije toga isključen je trener Rijeke Zoran Vulić.

Nogometaši Zadra uspjeli su se primaknuti sredini ljestvice pobjedom nad Slavenom Belupom 1:0. Sve je riješeno u prvom poluvremenu kad je Čurjurjić pogodio doljni desni kut golmana Rodića. Imao je Slaven inicijativu veći dio utakmice, no Zadru je bila uspješna igra na kontre. Obje su momčadi do kraja imale nekoliko lijepih prilika, no golom iz prvog dijela Zadar je osvojio tri vrijedna boda.

Imali su gosti priliku izjednačiti još u prvom dijelu preko Posaveca, no njegov je udarac odsjeo s vanjske strane mreže. Sjajnu priliku imao je Zadar kad je Terkeš upolsio Labudović, no on je s pet metara pucao u golmana Rodića. Trener Slavena Zlatko Dalić najavljivao je pobjedu prije utakmice, te je sigurno razočaran ishodom.  Njegov kolega Dalibor Zebić, s druge strane, ima razloga za zadovoljstvo jer ovaj Zadar izgleda puno bolje od onog lani.

Pročitajte više