Fernandez: Ozljeda i crveni karton spriječili su nas da napravimo senzaciju

NAVODNE svađe u izraelskoj reprezentaciji nisu negativno utjecale na igru sinoćnjeg protivnika Hrvatske u kvalifikacijama za Euro 2012. Na poluvrijeme su igrači Luisa Fernandeza otišli s prednošću od 1:0, a tek nakon odmora Modrić je izjednačio da bi s igračem više priveli utakmicu kraju uz još dva pogotka u izraelskoj mreži.

> "Biliću odlazi?": Nema problema, ja ću otić, ali ću se plasirat na Euro

> Video - Šimunić i Modrić najkritičniji: Moramo bolje, utakmica traje 90 minuta!

> Video - Šeks i Marković birljiraju: Ustaški povici? Ma ja vam nečujem dobro!

> Veliki udarac za Nanu: Tribine prvi puta vikale Biliću odlazi!

> Slavene, promijeni ime u Srećko

> Video: Grčka remizirala u Latviji, Hrvatska na vrhu skupine uoči "rata u Ateni"!

> Dva lica Hrvatske: Modrić i Eduardo okrenuli utakmicu protiv Izraela

"Igrali smo jako dobro u prvom poluvremenu i uspjeli smo zabiti, ali ozljeda našeg golmana i crveni karton Ben Haima spriječili su nas da napravimo senzaciju", rekao je nakon utakmice izbornik Izraela Luis Fernandez.

"Nismo dobro otvorili drugi dio utakmice, izgubili smo dva važna igrača, a mogli smo pobijediti. Gradimo novu momčad, novu generaciju. Utakmicu smo završili sa četvoricom 20-godišnjaka u obrani. Jako sam ponosan na njih", dodao je francuski stručnjak.

"Modrićev gol bilo je nemoguće spriječiti"

"Odigrali smo dobro prvo poluvrijeme, ali u drugom je sve krenulo naopako. Primili smo nevjerojatan gol za izjednačenje kojeg je bilo nemoguće spriječiti. Nije nam se to smjelo dogoditi, kao ni crveni karton. Sada se okrećemo utakmici s Maltom", rekao je Eran Zehavi.

Rami Gershon upisan je kao strijelac autogola za 3:1 kada se lopta od njega i Eduarda da Silve odbila u mrežu. "Šteta. Nakon dobrog prvog poluvremena, drugo je počelo loše u svakom smislu. Šteta", kratko je komentirao Gershon.

Tal Ben-Haim zaradio je isključenje nakon grubog starta nad Da Silvom početkom drugog poluvremena. Izraelac je uletio u Šahtarovog napadača s obje noge i malo je nedostajalo da se Eduardu "ponovi" Martin Taylor.

"Ispričavam se stručnom stožeru i suigračima na crvenom kartonu, nije bilo namjerno. U prvom smo dijelu igrali odlično ali smo u drugom pali. Jako smo razočarani", kratko je dodao Ben-Haim. Dio igrača, pišu izraelski mediji, izrazilo je potporu Ben-Haimu, no dio je nezadovoljno komentirao: "Upropastio nam je utakmicu, a sada je heroj jer se ispričao".

"Odigrali smo možda najbolje prvo poluvrijeme, no s deset igrača teško smo mogli sačuvati rezultat. Moramo razmišljati o sljedećem ciklusu i našim mladim igračima koji su nada za budućnost izraelskog nogometa", dodao je Yossi Benayoun.

Pročitajte više