Fernando Alonso otkrio tko mu je bio najveći konkurent u Formuli 1

FERNANDO ALONSO ove sezone i službeno je napustio Formulu 1, te se okrenuo nekim drugim izazovima u životu. Naravno, ostao je vezan za stazu, pa se tako Španjolac priprema za utrku 500 milja Indianapolisa te za Svjetsko prvenstvo izdržljivosti.

Pronašao je Alonso i vrijeme za medije te izjavio nekoliko vrlo zanimljivih stvari u vezi svoje karijere, koja će se zauvijek pamtiti po tome što je prekinuo dominaciju sedmerostrukog svjetskog prvaka Michaela Schumachera.

Alonso je titulu prvaka u F1 uzeo 2005. godine kada je Schumi bio na vrhuncu karijere.

"Teško je izabrati jednog najvećeg protivnika, ali ako moram reći, onda je to bio Michael. To je jednostavno zato što je on dominirao u ovom sportu kada sam ja došao u Formulu 1. Kada ste u kartingu i vidite da Michael pobjeđuje, vi ste drugačija kategorija. Gledate ga kako pobjeđuje, a onda se poslije toga borite s njim kotač uz kotač. Michael je taj najveći protivnik, ne zbog nekog tehničkog aspekta, već zbog emocija prije svega", kaže Fernando Alonso.

Osvrnuo se Španjolac i na česte bitke s legendarnim Nijemcem koje su njih dvoje vodili na stazama diljem svijeta.

"Bitke s njim bile su posebne i vrlo emotivne u to vrijeme za mene. Imali smo, imamo vjerojatno i dalje, najtalentiraniju generaciju. Vozači su sada spremniji, imaju više vremena u simulatorima i ulaze u Formulu 1 na razini koja je bila nezamisliva prije jednog ili dvaju desetljeća", kazao je za F1.com.

Pročitajte više