Ferrari nije onaj pravi: Najbolje bi bilo da ne vozimo u Australiji

FERRARIJEVI piloti Kimi Räikkönen i Felipe Massa nisu krili nezadovoljstvo neuspješnim nastupima na prvoj utrci sezone u Melbourneu.

Obojica su, međutim, optimistično najavili bolje dane.

"U Australiji niste vidjeli pravi Ferrari," - rekao je Finac.

"Bio je ovo težak vikend za nas. Ne mogu reći da smo počeli kako smo željeli. No, nećemo sjediti skrštenih ruku do sljedeće utrke. Optimističan sam i vjerujem u naše automobile. Sezona je još vrlo duga i siguran sam da ćemo uspjeti."

Podosta kritičniji Felipe Massa smatra Davida Coultharda, s kojim se sudario u 30. krugu utrke na Albert Parku, izravnim krivcem za vlastito odustajanje.

"Znao sam je nekad tako pogriješiti. Zato sam siguran da je David kriv za naš kontakt." - kazao je Brazilac.

"Bio je to vrlo loš dan za Ferrari, lošiji nego smo mogli zamisliti. Problema je u Australiji bilo puno i svi su vrlo ozbiljni. Zato moramo prionuti i raditi na njima. Inače je VN Australije standardno loša za Ferrari. Najbolje bi za nas bilo da niti ne vozimo u Melbourneu."

Ecclestone: Prvak ubuduće pilot s najviše pobjeda

Voditelj natjecanja Formule 1 Bernie Ecclestone najavio je da će u sljedećih nekoliko tjedana promijeniti postojeći sustav bodovanja.

"Ključna riječ u utrkivanju jest - utrkivanje! U ovom trenutku utrke Formule 1 su dosadne. Drugoplasirani vozač neće napasti prvoga iz taktičkih razloga: drugo mu mjesto nosi samo dva boda manje od prvoga i zbog toga ne želi riskirati." - objasnio je Englez nastavivši:

"Želim da naslov prvaka u Formuli 1 ubuduće osvoji vozač s najviše pobjeda. Druga mjesta varorizirat će se samo u slučajevima kad budemo imali izjednačene situacije. Time će cilj postiti prvo mjesto, a ne kalkulacije. Što se tiče bodovanja u poretku konstruktora, tu se ništa ne treba mijenjati."

"Moglu li inicirati te promjene? Pa ja sam predsjednik natjecateljske komisije."

Ecclestoneova ideja, čiju je realizaciju najavio u skoro vrijeme, ne bi rezultirala promjenama kad je posljednja sezona u pitanju. Kimi Räikkönen bi sa šest pobjeda još uvjerljivije osvojio naslov. Hamilton bi s četiri pobjede bio drugi ispred Alonsa (također četiri pobjede) zbog većeg broja drugih mjesta.

D.R./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više