FORMULA 1

Ferrari objasnio zašto je naredio Leclercu da propusti Vettela

Foto: EPA-EFE

FERRARI je nakon Velike nagrade Kine, u kojoj je pobijedio Lewis Hamilton, objasnio zašto je u 11. krugu naredio Charlesu Leclercu da propusti Sebastiana Vettela.

Leclerc je Nijemca prestigao u prvom zavoju utrke, ali su mu nešto kasnije iz boksa naredili da mora propustiti četverostrukog svjetskog prvaka i deset godina starijeg momčadskog kolegu. U Ferrariju su zaključili da Vettel ima veće šanse da stigne Mercedese na prva dva mjesta, ali ne samo da Nijemac to nije uspio, nego je u nekim trenucima bio sporiji od Leclerca.

"Nismo željeli dati prednost jednom od naših vozača nego smo smatrali da je to za momčad najbolja odluka. Potpuno mi je jasno kako se Charles osjeća, ali mislili smo da Sebastian ima više šanse. Leclerc ima pravo biti ljut i mi to prihvaćamo. Žao nam je što je tako ispalo, ali možda će sljedeći put odluka ići u njegovu korist", rekao je Ferrarijev menadžer Mattia Binotto.

Leclerc je i po povratku u bokseve bio vrlo ljut na svoju momčad.

"Odlično sam startao i onda upao u male probleme. Morat ću sjesti s tehničarima i inženjerima da bih shvatio tu njihovu odluku. Nadam se da su imali jako dobar razlog. Ne želim vruće glave reći nešto glupo, ali nadam se da će mi objasniti zašto se to dogodilo", rekao je 21-godišnjak iz Monaca.

Pročitajte više