Ferrero ispratio Ljubičića na let iz Monte Carla



HRVATSKI tenis ostao je bez predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji na ATP Masters 1000 turniru u Monte Carlu nakon što je David Ferrer u osmini finala pobijedio Ivana Ljubičića 6:0, 7:6 (4).

Hrvatski tenisači nisu osvojili niti jedan set u dvostrukom hrvatsko-španjolskom okršaju. Nakon što je Albert Montanes svladao Marina Čilića 6:4, 6:4, David Ferrer, trenutno 17. na ATP ljestvici, upisao je petu pobjedu u šestom dvoboju protiv Ivana Ljubičića, koji je prošle godine igrao u četvrtfinalu Monte Carla, a trenutno zauzima 14. mjesto na ATP ljestvici. Ovo im je bio peti meč na zemlji, a Ljubičić je na toj podlozi slavio u njihovu prvom dvoboju 2003. godine u Rimu.

Hrvatski tenisač u prvom je setu ostao bez osvojenog gema, što mu se ne događa baš često, a ove godine mu se dogodilo već drugi put. Nije osvojio niti gem ni u trećem setu četvrtfinalnog dvoboja na ATP turniru u Dubaiju protiv Novaka Đokovića. I tada je, baš kao i u ovom meču, zapravo, izgubio osam gemova zaredom.

Ferrer je imao 6:0, 2:0, a onda je napokon pobjednik ovogodišnjeg Indian Wellsa, kojeg je čak i komentator španjolske sportske televizije koja pokriva turnir povremeno oslovljavao s ''Ljubo'', počeo igrati bolje i preciznije. Postao je ubitačniji na servisu i opasniji u izmjenama s osnovne crte. U četvrtom gemu propustio je break-priliku za 2:2, prvu u meču. Dobro je napao forhend paralelom, ali se Ferrer još bolje obranio dobrim prolaskom Ivana na mreži.

Ferrer je jedini put u meču zakazao kada je servirao za pobjedu, pri vodstvu 5:4. Imao je 30:15, a onda je s dvije neforsirane pogreške vratio Ljubičića u igru, a Ivan je na break-loptu potegnuo odličnu bekhend-paralelu i izravno poentirao. Potom je sa četiri servis-poena ekspresno poveo 6:5, ali nakon toga je opet terenom zavladao 28-godišnji Španjolac. U tie-breaku je Ferrer poveo 5:1, Ivan je smanjio na 5:4, samo da bi Ferrer odigrao odličnu skraćenu loptu i dočekao Ljubičićevu neforsiranu pogrešku na meč-lopti.

Ivan je ukupno napravio 31 neforsiranu pogrešku u meču, Ferrer samo 11, pa hrvatskom tenisaču nije puno koristilo što je imao šest izravnih poena više (24-18).

Odličan dan Španjolaca upotpunio je i Fernando Verdasco, koji je pobijedio Čeha Tomaša Berdycha 5:7, 6:3, 6:2 nakon dva sata i 33 minute igre. Berdych je sjajno igrao na proljetnoj američkoj turneji. U Indian Wellsu je bio četvrtfinalist, a u Miamiju finalist. Na oba turnira je pobjeđivao Verdasca, koji mu je ovom prilikom uzvratio, a u četvrtfinalu će igrati protiv Montanesa.

ATP Monte Carlo, četvrtfinale:

Montanes – Čilić (4) 6:4, 6:4
Verdasco (6) – Berdych (10) 5:7, 6:3, 6:2
Ferrer (11) – Ljubičić (8) 6:0, 7:6(4)

Pročitajte više