Ferrero pobijedio u finalu Roland Garrosa

U POSLJEDNJE četiri godine španjolski tenisač Juan Carlos Ferrero je uvijek ubrajan među favorite za osvajanje Roland Garrosa. Uostalom, u tom razdoblju uvijek bi stizao barem do polufinala, a u posljednje dvije godine i do finala.

Prošle godine u finalu je izgubio od sunarodnjaka Alberta Coste. Prije tri dana mu se za to osvetio, a danas je u finalu "pomeo" najveće iznenađenje turnira Nizozemca Martina Verkerka sa 6-1, 6-3, 6-2. U posljednjih 25 godina nije viđena takva dominacija u finalu, posljednji puta 1978. kada je Bjorn Borg pobijedio Guillerma Vilasa.

"Prvi puta sam došao u Roland Garros prije 12 godina (kao junior) i otada sanjam o pobjedi. Ova dva tjedna svog života neću nikada zaboraviti", kazao je 23-godišnji Ferrero.

Martin Verkerk unatoč porazu nije bio žalostan. U svom prvom nastupu u Roland Garrosu stigao je do finala, više negoli je mogao sanjati. Također, zaradio je "najdeblji" ček u svojoj karijeri, čak 420.000 eura, što je za samo 70.000 eura manje od zarade u cjelokupnoj dosadašnjoj karijeri.

"Ferrero je od početka diktirao, igrao je nevjerojatno. Ne želim biti patetičan, pa neću puno govoriti. Samo ću reći da je ovo bilo daleko iznad mojih očekivanja", rekao je Verkerk.

Pročitajte više