ŠPANJOLSKA DEKLASIRALA ARGENTINU (6:1) Messi svjedočio blamaži

Foto: EPA 

ARGENTINA je večeras pred licem javnosti posramljena u prijateljskom ogledu u sklopu pripremnog ciklusa za predstojeće Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji. Protiv Španjolske je na madridskom Wanda Metropolitanu poražena s 1:6.

Španjolska je autoritativno demonstrirala s kakvim namjerama putuje na Mundijal. Argentina je, najblaže rečeno, doživjela debakl, ali i jedan od najtežih poraza u povijesti. Identičnim je rezultatom izgubila od Čehoslovačke na Svjetskom prvenstvu 1958. te protiv Bolivije u kvalifikacijama 2009. za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici 2010. godine.

Argentina je ponovo nastupila bez Lionela Messija koji se oporavio od ozljede aduktora, ali izbornik Jorge Sampaoli nije želio riskirati.
 
Španjolska je povela u 12. minuti golom Diega Coste. Iniesta je osvojio loptu i uposlio Asensija koji je loptu produžio do Diega Coste koji je poentirao za vodstvo španjolske reprezentacije. Na 2:0 povisio je Isco u 27. minuti, a Asensio je ponovno bio u ulozi asistenta. Argentina je smanjila u 37. minuti golom Otamendija nakon ubačaja Evera Banege iz kornera.
 
U nastavku susreta uslijedila je blamaža argentinske reprezentacije. Španjolska izabrana vrsta postigla je još četiri pogotka; po dva su zgoditka zabili Isco u 52. i 75. te Aspas u 55. i 73. minuti.
 
 

Pročitajte više