FFC najavio povijesni event u SAD-u: Staring protiv Stošića, nastupa i Brestovac

Foto: FFC

NAKON pokoravanja Europe, Final Fight Championship (FFC) zakazao je i dva super eventa u SAD-u ovog lipnja. Prvi event predviđen je za petak 3. lipnja, a održat će se u Daytona Beachu na Floridi nakon čega slijedi nastavak samo tjedan dana kasnije u Springfieldu u državi Massachusetts.

Ova promocija sa sjedištem u Zagrebu odlučila je zadržati originalni format svojih priredbi pa će se tako i FFC 24 i FFC 25 sastojati od dva sasvim različita dijela, odnosno od šest MMA borbi nakon kojih slijedi šest kick-boksing mečeva. FFC-ov 'roster' čini više od stotinu boraca iz svih krajeva svijeta uključujući i poznatog kick-boksača Robina van Roosmalena, koji je odradio svoj MMA debi upravo u FFC-u, Diona Staringa, Hesdyja Gergesa, Ricca Rodrigueza, Pavela Zhuravleva i Mladena Brestovca. Svi ovi iskusni borci jamstvo su za nepamćeni spektakl.

Prvi američki FFC održat će se 3. lipnja u Ocean Center dvorani Daytona Beacha. Za svoj veliki debi u SAD-u, vodstvo FFC-a je pripredilo nevjerojatan 'fight card'. Karo Parisyan pokušat će dokazati da njegovo vrijeme još nije prošlo u okršaju s mladom njemačkom nadom Ardom Adasom. FFC prvak velter kategorije i MMA zvijezda u usponu, Laszlo Senyei, branit će svoju titulu u uzbudljivom meču protiv Chrisa Curtisa dok će se bivši UFC-ovac i osnivač poznatog Blackzilians Gym-a, Danillo Villefort, i Justin Baesman također naći u suprotnim kutevima ringa. Nadalje, bivši UFC borac Roger Narvaez suočit će se s britanskim džudašem Pavelom Dorofteijem, a taj će meč ujedno odlučiti o prvom FFC prvaku srednje kategorije.

Samo tjedan dana kasnije, 10. lipnja, FFC se seli sjevernije u Springfield, Massachusetts. MassMutual Center Arena će ugostiti 25. FFC s jednako napetim 'fight cardom' koji uključuje bivšeg Strikeforceovog borca i FFC prvaka Diona Staringa koji upravo te večeri brani titulu u meču protiv mlade europske nade i velikog MMA talenta Darka Stošića. FFC prvak lake kategorije Ahmed Vila pokušat će izvojevati svoju drugu pobjedu u FFC-u, no ovoga puta u perolakoj kategoriji. Njegov protivnik u Springfieldu bit će Britanac Chris Fishgold. Tu su i David Mitchell, Tyler East, Dale Sopi i Leo Leite.

Na FFC 25 eventu će se također naći i šest spektakularnih kick-boksing mečeva s FFC prvacima i nekima od najvećih zvijezda ovog sporta kao što su Mladen Brestovac i Pavel Zhuravlev.

Ovo su samo prvi u nizu evenata koji će FFC organizirati u SAD-u u suradnji u Hoplite Entertainmentom i koje su Predsjednik FFC-a Orsat Zovko i direktor Hoplite Entertainmenta Jon Smith već najavili prošle godine. FFC je ove godine svoje sjedište preselio u Los Angeles dok je u Europi ostao tim za PR i marketing.

'Fight cardovi' za FFC 24 i FFC 25 u potpunosti će biti objavljeni u idućih nekoliko dana na službenim FFC stranicama - www.FFCPro.com.

Oba eventa će se uživo prenositi na CBS Sports Network, kao i na www.fightchanneltv.com.


 

Pročitajte više