FIA će suspendirati momčadi Formule 1?

FIA, Svjetska automobilistička federacija odlučila je pozvati predstavnike svih timova Formule 1 koji voze na Michelinovim gumama na razgovor 29. lipnja u Pariz, kako bi razjasnili skandal na posljednjoj utrci u Indianapolisu.

Frank Williams izjavio je da su timovi prozvani zbog "akta mimo interesa natjecanja". 

Na Velikoj nagradi SAD-a u Indianapolisu, sedam momčadi Formule 1 odustalo je od utrke, a vozili su samo timovi koji koriste "Bridgestone" gume - Renault, McLaren, Williams, Toyota, Sauber, Red Bull i BAR.

Kako javlja BIH portal 24satainfo, očekuje sa da će se FIA oštro postaviti prema momčadima koje su odbile voziti utrku u Indianapolisu.

Ekipe će biti saslušane u glavnom gradu Francuske, a očekuje se da bi ovaj skandal mogao ozbiljno poljuljati odnose u Formuli 1. Očekuju se visoke kazne, ali i eventualne sunspenzije i oduzimanje bodova.

Ovakva bi odluka mogla "baciti u vodu" uspjehe Renaultovog vozača Fernanda Alonsa i Kimia Raikkonena koji su vodeći u prvenstvu. Takvim bi se razvojem situacije Michael Scumacher mogao probiti na vodeću poziciju.

U trenutku kada su ljubitelji brzine pomislili da je Formula 1 napokon postala zanimljiva i neizvjesna - moglo bi se dogoditi da stvari ponovo krenu na "Schumijev mlin".

Pročitajte više