FIFA 18 prodaje se 25 posto slabije nego prošli nastavak, ali nema razloga za brigu

Foto. EA Sports

NOVI nastavak Fife koji je u prodaju krenuo prošlog petka, prodao se 25 posto slabije nego "sedamnaestica" kad je riječ o "fizičkoj" verziji igre. FIFA 18 svejedno se probila na prvo mjesto prodaje u svim europskim zemljama, a razlog lošijim rezultatima prvog tjedna leži u tome što je FIFA 18 u prodaju krenula u petak, a FIFA 17 u utorak.

No unatoč slabijoj potražnji za kutijom i diskom, procjenjuje se da će FIFA 18 biti daleko uspješnija od FIFA-e 17, koja se prodala u 12 milijuna primjeraka, što je oko 40 puta više od konkurentskog PES-a.

Prvog tjedna prodaje najviše FIFA 18 kupljeno je za Playstation 4, čak 60 posto, a ukupno 97 posto svih prodaja u Velikoj Britaniji otpalo je na PS4 i Xbox One.

FIFA 17 bila je najprodavanija igra za konzole prošle godine. Više od pola zarade EA Sportsa prošle fiskalne godine stiglo je samo od prodaja FIFA-e 17 i Battlefielda 1. Samo te dvije igre donijele su kanadskoj tvrtki 169 milijuna dolara od prodaje osnovne verzije tih igara te još 267 milijuna prodajom DLC-eva. EA je prošlu godinu završio s 569 milijuna dolara prihoda.

Pročitajte više