Esport

FIFA je možda izgubila Juventus, ali je PES-u preotela prvake Europe

Screenshot: FIFA 19

DOK svi još zadirkuju EA Sports zbog toga što će se Juventus u najpopularnijoj nogometnoj igri na svijetu zvati Piemonte Calcio, oni su najavili novo snažno partnerstvo. Nakon što je Liverpoolu istekao ugovor s Konamijem, odlučili su prijeći kod konkurencije te za službenog partnera odabrati EA Sports i FIFA-u.

>U FIFA-i 20 neće biti Juventusa

>Prvi bh. nogometaš na naslovnici popularne nogometne igre

EA Sports i Liverpool će tako zajedno raditi na posebnom sadržaju u kojem će moći uživati svi navijači Liverpoola prateći njihove službene profile na društvenim mrežama. Što to točno podrazumijeva, još nije poznato, ali žele pomoću gaminga dodatno angažirati sve one koji ih prate.

Iako je odlazak Juventusa u eFootball PES 2020 velik gubitak, novi ugovor s Liverpoolom svakako je slatka pobjeda za EA Sports, pogotovo što se dogodila odmah nakon isteka ugovora koji su Redsi imali s Konamijem.

U ratu licenciranih klubova i reprezentacija koji traje između PES-a i FIFA-e, kao i dosad, premoćno će pobijediti FIFA. Primjerice, još u svibnju su osigurali prava za La Ligu. Međutim, svaki od velikana koji PES uspije oteti konkurenciji puno će im značiti jer je to rat u kojem nitko od njih ionako ne očekuje pobjedu, barem dok rade kvalitetnije nogometne igre.

Novi PES koji će se službeno zvati eFootball PES 2020, izlazi 10. rujna, a FIFA 20 27. rujna.

Pročitajte više