FIFA kroti lavove

KAMERUNSKI nogometni savez i FIFA nastavljaju svoju "igru bez granica", ali kako sada stvari stoje u toj igri Kamerunci pipaju teren, a FIFA ih udara po prstima.

Ove "igre bez granica" počele su na World Cupu 2002. kad su kamerunski "nepobjedivi lavovi" istrčali na teren u atletskim majicama, bez rukava, a ne u dresovima kakve nose svi ostali nogometaši. Naravno, čelnici FIFA-e predvođeni predsjednikom Seppom Blatterom odmah su reagirali zabranivši kamerunskim nogometašima da na preostalim susretima na SP-u igraju u majicama bez rukava.

"Lavovi" su se tada pokorili, ali su za prvenstvo Afrike, koje je trenutačno u toku u Tunisu i na kojemu brane naslov afričkih prvaka osvojen prije dvije godine, ponovno smislili novi modni "odmak" od standarda. Naime, njihovi su reprezentativci u prvom krugu kontinentalnog prvenstva paradirali u jednodjelnim dresovima kakve na atletskim mitinzima nose sprinteri, a čelnici Afričke nogometne konfederacije (AFA) nisu imali ništa protiv.

No reakcija FIFA-e nije izostala. Glasnogovornik Svjetske nogometne federacije obznannio je da nogometaši Kameruna u drugoj fazi kontinentalnog prvenstva ne smiju igrati u jednodjelnim dresovima, a kamerunskom je Savezu iz sjedišta FIFA-e upućeno pismo kojim se od njega traži "da poštuje pravila igre" jer će u protivnom snositi rigorozne sankcije.

Pročitajte više