SP Katar 2022

FIFA objavila detalje ždrijeba za Svjetsko prvenstvo, Hrvatska čeka suparnike

Foto: EPA

SVJETSKO nogometno prvenstvo održava se u Kataru u studenom ove godine, a ždrijeb će se održati 1. travnja. Tad će se znati 29 od 32 sudionika natjecanja. Rat u Ukrajini utjecao je na ždrijeb, objavila je FIFA na svojim službenim stranicama, pogotovo jer je Ukrajina trebala igrati protiv Škotske u doigravanju, a taj je susret odgođen.

Nisu još uvijek poznati ni svi nositelji u ždrijebu. Zasad su to Katar, Belgija, Francuska, Brazil, Argentina i Španjolska. Italija ide među nositelje ako se kvalificira. Ako ne, na njeno mjesto dolazi Portugal. Samo u slučaju da se Italija ili Portugal ne plasiraju, na mjesto nositelja upada Danska.

Hrvatska u drugom šeširu

Ove promjene neće utjecati na hrvatsku nogometnu reprezentaciju, koja svoje mjesto ima u drugom šeširu. Kako će se svi sudionici Svjetskog prvenstva znati tek u lipnju, FIFA je odredila da se reprezentacije koje će se priključiti tad stavljaju u četvrti šešir. 

Svjetsko prvenstvo počinje 21. studenog i traje do 18. prosinca ove godine. Povijesno je iz više razloga. Prvi put se održava u Kataru, ali i prvi put u jesenskom terminu, zbog kojeg će se sve svjetske nogometne lige morati prilagođavati. 

 

Pročitajte više