KORONAVIRUS U SPORTU

Figo: Ovo je je*ena ruševina! Tko donosi oduke?

Foto: EPA

LUIS FIGO glasno je kritizirao postupke španjolskih vlasti da obuzdaju širenje pandemije koronavirusa i podigao jako puno prašine na Twitteru.

Prema najnovijim podacima, na svijetu je do sada od covida-19 umrlo više od 305.000 ljudi, a oporavilo se 1.727.999, stoji na stranici Worldometers. Španjolska je u petak prijavila 138 umrlih, a novozaraženih je 643. To je najmanji dnevni broj umrlih od ponedjeljka. 

Nije zadovoljan potezima vlasti

Portugalac se požalio na to da vlasti u javnost puštaju premalo informacija te je na kraju tvita izgubio živce do te mjere da je iskoristio hešteg kako bi opsovao.

"Danas je dan kad izlazimo iz faze 0 i prelazimo u fazu 0.5, a nemamo pojma što to točno znači i koji su kriteriji", napisao je Figo komentirajući popuštanje mjera u Madridu, u kojem živi već 20 godina, pa dodao:

"Tko uopće donosi te odluke? Što je bilo prije faze 0.5? Ovo je jebena ruševina."

Popuštanje mjera

Faza 0.5 je naziv kojim Španjolci označavaju prijelaznu fazu prema potpunom ukidanju mjera i proglašenju kraja pandemije, a odnosi se na to da će se dozvoliti otvaranja određenih uslužnih djelatnosti, ali ne i kafića, te normalno kretanje stanovništva.

S obzirom na stanje u Madridu, novog popuštanja mjera neće biti barem do 25. svibnja, a procjenjuje se da bi se moglo čekati i dulje.

Pročitajte više