Fila i Ducati u zajedničkoj utrci

FILA HOLDING S.p.A. i Ducati Corse S.r.l.  objavili su partnerski dogovor koji uključuje sponzorstvo te službenu opskrbu odjećom, obućom i priborom vozača i inžinjera dvaju Ducatijevih trkaćih timova i, po prvi put, razvoj sportske kolekcije bazirane na očaravajućem svijetu motora.

FILA će djelovati kao glavni sponzor službenog Superbike tima, koji će nastupati pod imenom Team Ducati FILA. FILA će se pojavljivati kao tehnički sponzor na motorima i trkačoj odjeći vozača Ducati Marlboro MotoGP tima.

Dvogodišnji ugovor započinje u siječnju 2003. i daje Fili ekskluzivnu licencu za korištenje “Ducati  Corse” marke u razvoju i trgovini odjeće, obuće i pribora za sport i slobodno vrijeme.

FILA će prema ugovoru razviti dvije različite kolekcije (prvu za jesen/proljeće 2003.) koje će predstavljati odlike stila, dizajna, preformansi i strasti zajedničke objema kompanijama. Prva kolekcija, bazirana na odjeći Superbike tima, biti će jedinstvena kombinacija Filina tenis “heritage” izgleda i Ducati stila, namjenjenog mladim potrošačima koji prate modne trendove i preferiraju sportsku odjeću.

Druga kolekcija, bazirana na odjeći MotoGP tima, namjenjena je krugu izvornih entuzijasta i “gradskih motorista” koje privlači odjeća posebnog stila, ali istovremeno praktična i pogodna za zaštitu od loših vremenskih uvjeta.

Kolekcija će se pojaviti na tržištu u Fila Sport. Life trgovinama, najboljim modnim prodavaonicama, prodavaonicama sportske odjeće i preko mreže Ducati trgovina i Dukati dilera. Roba će biti ponuđena i na službenim web stranicama www.fila.com i www.ducati.com .

Prema ugovoru, dva  će službena Ducati tima, gdje se Loris Capirossi i Troy Bayliss natječu u MotoGP prvenstvu, a Neil Hodgson i Ruben Xaus u Superbike klasi, predstaviti dvije linije Ducati Fila odjeće na vodećim svjetskim trkaćim stazama i tako promovirati proizvode i marke utemeljene novim partnerstvom.

Komentirajući dogovor, Claudio Domenicali izvršni direktor Ducati Corse izjavio je: “ Jako sam zadovoljan što mogu objaviti novo partnerstvo s Filom, koja postaje glavni sponzor Superbike tima i sponzor MotoGP tima za slijedeće dvije godine.  Siguran sam da će ova povezanost  s prestižnom talijanskom kompanijom, dobro poznatom širom svijeta, pomoći ojačati image i stil s kojim će naša dva tima startati na svojim prvenstvima 2003.”

Marco Isaia,  izvršni direktor File, objavio je sporazum riječima: “ Novim dogovorom File i Ducati Corse završava Fila Motor Sport  projekt, inicijativa koja potvrđuje kompanijinu predanost da predstavi marku na međunarodnom tržištu.

Zahvaljujući zajedničkim projektima u kojima sudjeluju neke od vodećih ikona moto sporta i dizajna  (Michael Scumacher, Ferrari team i Pininfarina), moći ćemo ponuditi svim entuzijastima na dva i četiri kotača širok raspon proizvoda, uključujući tekstil, obuću i pribor, specijalno dizajniran da u našu svakodnevnicu unese atmosferu stila, strasti i uzbuđenja trkaćih staza.”

Pročitajte više