Filip Hrgović sparirao s Kličkom: "Bio sam ravnopravan, ako ne i bolji"

Foto: Filip Hrgović/Instagram

HRVATSKI boksač Filip Hrgović već nekoliko dana boravi u trening-kampu slavnog Vladimira Klička kojeg za manje od dva tjedna čeka velik ispit protiv Britanca Anthonyja Joshue. Najbolji hrvatski teškaš i prošle godine pozvan je u kamp kako bi pomogao Kličku u završnoj fazi spariranja za tadašnji meč, no tada je on otkazan i prolongiran za neka druga vremena zbog ozljede.


Ovaj put situacija je puno bolja. Čini se kako je gotovo sve spremno za teškaški dvoboj godine, kako boksački analitičari najavljuju ovaj okršaj titana. Hrgović je opisao iskustva s ukrajinskim nokauterom i bivšim svjetskim prvakom.


"Baca više udaraca u sparingu nego prije, što mi se sviđa. Zaista je, kao što se govori u medijima, opsjednut pobjedom protiv Anthonyja Joshue. Kaže da mu je to najbitniji meč u karijeri", rekao je Hrgović u razgovoru za RTL televiziju i opisao kako izgleda rad u kampu.


"Kličko ujutro radi trenerom na ruke. Par rundi, trening buđenja… Koncentracija je na sparinzima i večernjim treninzima".

Upravo je hrvatski boksač prvi dobio priliku sparirati s velikanom. Kako je bilo, otkrio je sam…

"Bez lažne skromnosti, odradio sam odlične tri runde. Parirao sam mu i bio sam ravnopravan, ako ne i bolji!", zaključio je Hrga.

 

 

Pročitajte više