Filipović: Fedor i ja ćemo nakon 26. lipnja biti polomljeni

MIRKO FILIPOVIĆ potvrdio je kako će se on i Fedor Emelianenko 26. lipnja boriti u dvorani sa 40 tisuća mjesta u Saitami u kojoj će Rus pokušati obraniti naslov svjetskog prvaka u ultimate fightu.

Cro Cop je cijelo vrijeme nakon borbe Rusa s Kohsakeom bio u kontaktima s vlasnikom organizacije Pridea, Japancem Sakakibarom, koji ga je uvjeravao kako nema prepreka za njihov obračun.

"Fedor je pristao braniti naslov protiv mene. Doduše, nakon dvoboja s Kohsakom pojavio se s povezanom rukom, no zapravo je riječ o staroj ozljedi kažiprsta desne ruke. Vjerujem da je to sitnica te da će ozljeda zarasti za nekoliko tjedana, a tenutačno ni meni, ni njemu ionako nije vrijeme za sparinge. Uostalom, Fedoru bi trebalo biti svejedno, jer obojica ćemo nakon 26. lipnja biti polomljeni." – rekao je Mirko za Jutarnji list.

Iako se špekuliralo o tome kako Emelianenko izbjegava borbu s Mirkom, naš borac kaže kako u takve priče ne vjeruje. Pretpostavlja kako Rus nije oduševljen što se mora boriti s njim, ali da je u svojoj karijeri dokazao kako se nikog ne boji te kako je "velik i srčan borac".

Dodao je kako nije siguran je li Fedor odugovlačio s borbom ne bi li od Sakakibare izvukao što više novaca, ali ako se radi o tome, Mirku su njegovi motivi posve jasni. Naime, svaki borac želi za sebe osigurati što bolje financijske uvjete.

Ponekad mu je žao što se mora boriti protiv njega jer mu je on najdraži od svih boraca. Uvijek je bio srdačan, jednostavan i skroman, a da ne govori samo ruski, Mirko kaže da bi se sigurno bolje upoznali.

Pročitajte više