Filipović: Ne obazirem se na Barnettove prijetnje, srest ćemo se u ringu

NAJBOLJI hrvatski borac Mirko Filipović u četvrtak putuje u Japan, gdje ga u nedjelju na manifestaciji "High Octane" čeka ogromni Amerikanac Josh Barnett.

Iako je Barnett, poznatiji pod nadimkom "ubojica dječjeg lica", prije par dana pompozno najavio kako će nokautirati Mirka u prvoj rundi, naš borac nije se želio spuštati na tu razinu.

"Barnett je samo jedan borac u nizu, u kojem su svi opasni, što nije nikakva fraza i što razumije samo borac koji ulazi u ring. Kad se jednom uđe u ring, nitko nema nijedan drugi štit osim samog sebe." – izjavio je Mirko za Sportske novosti, pa dodao: "Razbacujući se jakim riječima, Barnett me pokušava omalovažiti uoči dvoboja. Ne obazirem se na njegov izazov, velike prijetnje nisu moj stil."

Mirko smatra kako Barnettove prijetnje nisu ništa drugo nego cirkus, pa dodaje: "Sve što je bitno, dogodit će se u ringu."

Za ovu se borbu Cro Cop spremao dugo i studiozno, a posebnu pažnju je posvetio borbi u parteru, koju trenira s vjerojatno najvećim majstorom jiu jitsua, Brazilcem Fabriziom Werdumom.

"Fabrizio je najveći svjetski autoritet za jiu jitsu, on je autoritet čak i za Minotaura. Svakodnevno ogledavanje s Fabrizijem unijelo je novu dimenziju u strategiju pripreme za nove dvoboje." – tvrdi Mirko, dodajući kako se osjeća odlično.

"Apsolutno sam spreman za dvoboj s Barnettom." – zaključio je Filipović.

Pročitajte više