Final Four Goodyear lige: U igri ostali Zagreb i Beograd

IAKO SMO jučer od pouzdanog izvora doznali kako je, neslužbeno, odlučeno da domaćinstvo Goodyear lige pripadne Beogradu, te kako se službena potvrda očekuje poslijepodne, stvari su se zakomplicirale.

Ljubljana i Tel Aviv povukli su kandidature a u igri su ostali Zagreb i Beograd. Odabiru Beograda za grad domaćin Final Foura očito je bilo više protivljenja nego što se očekivalo.

Iako planirana za danas, službena odluka tako je ipak odgođena za srijedu. Zagreb ili Beograd - tijekom srijede odlučit će predstavnici klubova osnivača i tvrtke osnivača, Sidro.

Odluče li se na koncu ipak za Beograd, vjerojatno nikad nećemo saznati je li ovo danas bila samo predstava sa svrhom uvjeravanja domaće javnosti kako se nismo "lako predali" ili je favorizirana ideja da domaćinstvo ode glavnom gradu Srbije doista naišla na oštro protivljenje Zagrepčana.

Prednost Beograda je iznimno zanimanje publike za ovo natjecanje, dok je u Zagrebu posjećenost bila slaba, izuzev utakmica protiv Zvezde. S druge strane, Zvezda je imala velikih problema s organizacijom utakmica protiv hrvatskih klubova.

Najbliži sudjelovanju na Final Fouru su Maccabi, Crvena zvezda, Olimpija i Cibona. Kandidati za organizaciju Final Foura bili su su gradovi iz kojih dolaze upravo ovi klubovi.

Final Four igat će se od 4. do 6. travnja. Za prijenos istog zanimanje je navodno pokazala "druga najveća sportska TV kuća u Europi". Ako je prva Eurosport, druga je DSF ili Canal+.

Incidenti na utakmicama hrvatskih i srpskih klubova

U utakmici protiv Zadra zapaljena je zastava Hrvatske, a od siline bacanih predmeta srušena je nadstrešnica nad klupom Zadrana.

Na utakmici protiv Zagreba predmetom bačenim iz publike u glavu pogođen gostujući košarkaš.

Nakon obje utakmice gostujući košarkaši žalili su se na šovinističke ispade publike i atmosferu linča "u kojoj se nije moglo igrati."

Treba priznati da su se incidenti u Goodyear ligi događali i u drugim dvoranama, poput onog u Zagrebu, kada je na utakmici KK Zagreb - Zvezda udaren košarkaš Zvezde.

Pročitajte više