Final four Goodyear lige: Večeras Cibona protiv Olimpije i sudar Beograđana

DANAS počinje Final four Goodyear lige na kojem će nastupiti Cibona, Crvena Zvezda, Union Olimpija i Reflex. U 17 sati sastaju se Reflex i Zvezda, a u 20 sati na rasporedu je susret Cibone i Union Olimpije.

Zagrebačka Cibona s 20 je pobjeda i 6 poraza na kraju prvog dijela Goodyear lige završila na prvom mjestu. Beogradski Reflex s omjerom 19:7 zauzeo je drugo mjesto. Ljubljanska Union Olimpija zauzela je treće mjesto s 18 pobjeda i 8 poraza, a Crvena Zvezda bila je na četvrtom mjestu također s istom omjerom poraza i pobjeda kao i Olimpija.

Švercanje u dvoranu Dražena Petrovića bit će, tvrde organizatori, nemoguće, jer su puno pažnje posvetili upravo osiguranju. Uz velik broj policajaca u dvorani će biti i psi tragači. Navijači iz SCG očekuju se tek za finale, iako je moguće da ih nekolicina i danas dođe.

Za Final four akreditirano je 200 novinara, a uz novinare s prostora bivše Jugoslavije u Zagrebu će biti i izraelska televizija. Možda da vide je li sve dovoljno atraktivno za Maccabi koji bi trebao od sljedeće sezone ponovno nastupati u Jadranskoj ligi.

Navodno će se u gledalištu naći i velik broj skauta iz NBA i europskih klubova.

Cibona favorit protiv Slovenaca

U međusobnim susretima ove sezone u Goodyear ligi, slast pobjede osjetile su obje momčadi. U listopadu 2003. godine u Zagrebu je Cibona bila bolja od Ljubljančana 88:65, a u prosincu je Olimpija pobijedila Cibonu 79:74. Momčadi su se sastale i u Euroligi, a također su obje pobijedile na domaćem terenu.

Na jučerašnjoj press konferenciji treneri Dražen Anzulović i Sašo Filipovski najavili su polufinalni susret svojih momčadi.

Trener Cibone Dražen Anzulović rekao je kako je Cibona povratnik na Final four, te da zbog toga motiva ne nedostaje. Iako je cilj na početku sezone bio plasirati se na Final four, nakon osvojenog prvog mjesta u regularnom dijelu prvenstva, apetiti Vukova su porasli, pa su zacrtali novi cilj: osvojiti titulu.

Anzulović je malo zabrinut jer je Olimpija imala 10 dana priprema uoči Final foura, a Cibona igra bez stanke.

Filipovski je izjavio kako mu je čast sudjelovati na tako jakom završnom turniru, a u večerašnjoj utakmici Cibonu smatra favoritom, no dat će sve od sebe da iznenadi i Vukove i njihove navijače.

Obje momčadi tijekom sezone imale su problema s ozljedama igrača. Zato će danas Cibosi biti bez Penna i Mancea, dok će Union Olimpija ipak na raspolaganju imati sve igrače.

Za Cibonu bi mogao biti problem to što su domaćini i što se od njih puno očekuje.

Cibonin košarkaš Slaven Rimac izjavio je kako je Olimpijina prednost u tome što su se posljednjih 10 dana pripremali samo za Final four, a smatra kako će utakmica biti vrlo otvorena.

Kapetan Olimpije Vlademir Boisa rekao je kako ne smiju dopustiti Vukovima da se razmašu na početku, a smatra da se toliko poznaju da više ništa ne mogu jedni drugima sakriti.

Beogradsko polufinale

Beogradski Reflex prekjučer je ostao bez trenera. Dosadašnji trener Vlado Đurović napustio je klub jer se nije slagao s Nebojšom Čovićem, navodno ključnim čovjekom Reflexa, iako nema nikakvu službenu funkciju u klubu. U klubu tvrde drugačije.

Direktor Reflexa Radovanović rekao je kako su Đurovića više puta upozoravali da drugačije vodi momčad, no on to nije želi promijeniti način rada, pa je zato dao ostavku. Novi trener Reflexa je Boško Đokić, dosad trener Borca.

Pitanje je kako će promjena trenera utjecati na igru košarkaša Reflexa koji su u regularnom dijelu bili na drugom mjestu. U tri utakmice, koliko su ih ove sezone igrali Reflex i Zvezda, jednom je pobijedio Reflex, a dvaput Zvezda. Reflex se Zvezdi želi osvetiti za poraz u Kupu SCG, kada je Zvezda s -17 izborila produžetke i došla do pobjede.

Zmago Sagadin, Zvezdin trener izjavio kako će o pobjedniku utakmice odlučivati detalji, ili jedan igrač ili sreća, jer se momčadi jako dobro poznaju. Ipak se nada kako će Zvezdina mladost i želja za dokazivanjem biti dovoljno za finale Final foura.

Pročitajte više