Finale stotke bez Tysona Gaya!

AMERIČKI sprinter Tyson Gay nije se uspio plasirati u finalnu utrku na 100 metara. Najiščekivanija atletska disciplina u kojoj se očekivalo finalni troboj Gay-Powell-Bolt, svela se na duel jamajčanskih sprintera.

Jamajčanin Usain Bolt bio je dominatan u svom polufinalu s vremenom 9.85, a jedanko uspješan u drugoj je polufinalnoj utrci bio Asafa Powell s 9.91.

U Powellovoj skupini trčala je i američka uzdanica za zlato, no peto mjesto (10.05) Gaya je ostavilo izvan odabrane skupine za finale, a sportski svijet lišilo najočekivanijeg sprinterskog događaja ove godine.

Nimalo impresivnih 10.05 u polufinalnoj utrci ostavili su Tysona Gaya bez borbe za olimpijsku medalju na 100 metara u Pekingu. Razočaranje je bilo veliko.

Gay: Nema isprike

Trostruki svjetski prvak (100 m, 200 m, 4x100 m) teško je birao riječi:

"Ljut sam, nemam isprike za ovo. Dobro sam startao, pa sam pokušao sačuvati snagu u prvom dijelu utrke. Nakon toga je bilo prekasno da sustignem ostale."

Upitan je li ozljeda tetive koljena koju je vukao od američkih kvalifikacija kriva za posrtaj Gay je bio iskren:

"Ne, ništa me nije smetalo, jednostavno, nisam uspio. Bit će mi teško doći u Olimpijsko selo. Ondje su svi koji me podržavaju, i moja je obitelj tamo. Osjećam da sam ih sve izevjerio. Opet, znam da sam dao sve od sebe, a svi koji me poznaju također su svjesni toga."

OI, 100 m, polufinale, muški:

1. Bolt (Jamajka) 9.85

2. Powell (Jamajka) 9.91

3. Thompson (Trinidad i Tobago) 9.93

4. Martina (Nizozemski Antili) 9.94

5. Dix (SAD) 9.95

6. Burns (Trinidad i Tobago) 9.97

7. Frater (Jamajka) 10.01

8. Patton (SAD) 10.03.

M.P./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više