Finski nogometni reprezentativac pretučen u Moskvi

ALEKSEJA JERMENKA, napadača finske reprezentacije, napali su usred Moskve nepoznati napadači i slomili mu čeljust.

Jeremenko, nogometaš s dvojnim državljanstvom, ruskim i finskim, propustit će posljednje dvije utakmice finske reprezentacije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u skupini A, protiv Azerbajdžana 17. studenog u Helsinkiju i protiv Portugala u Portu četiri dana kasnije."Jeremenko je u nedjelju bio napadnut i pretučen u Moskvi. Ima slomljenu čeljust i pauzirat će tri do četiri tjedna", stoji u priopćenju finskog nogometnog saveza.

Jeremenkov otac također je odaslao priopćenje. "Nekoliko muškaraca napalo je mog sina na ulici. Izudarali su ga po licu bez ikakvog razloga. U srijedu će Aleksej biti podvrgnut manjoj operaciji. U svakom slučaju, pauzirat će nekoliko tjedana."

Iz Jeremenkovog ruskog kluba, Saturna Ramenskojea, nije stiglo nikakvo priopćenje. Glasnogovornik kluba ponudio je sljedeću izjavu: "Igrači su u nedjelju navečer imali domjenak nakon kojeg je svatko krenuo svojim putem. Ovdje nitko ne zna što se točno dogodilo."

Finska se nikada nije kvalificirala na Europsko prvenstvo. U kvalifikacijskoj A skupini Finci trenutno imaju 20 bodova iz 12 utakmica, zauzimaju 4. mjesto, ali još uvijek imaju izglede zauzeti jedno od prva dva mjesta u skupini koja vode na EURO.

Totalsport

Pročitajte više