Fiorentina igra za Romu i Milan

U SAMO četiri dana će nogometaši Fiorentine i Intera odigrati dvije utakmice, obje na Artemio Franchiju u "srcu Toskane". Prvi u nizu je prvenstveni subotnji ogled.

U utorak će, pak, isti suparnici odigrati uzvratni polufinalni ogled domaćeg Kupa, a u uzvrat Inter donosi minimalnu prednost od 1:0 stečenu tijekom devedeset minuta na San Siru.

Između pobjede u Moskvi protiv CSKA i osiguravanja prolaska dalje u Ligi prvaka te polufinala protiv Barcelone, nogometaši Intera se moraju vratiti borbama u Seriji A gdje brane prednost na vrhu ljestvice. Imaju samo jedan bod više od Rome te tri od Milana. Fiorentina je, pak, u lovu na jedno od mjesta koja vode u europska natjecanja iduće sezone, ali njima će biti bitna i uzvratna utakmica Kupa tijekom tjedna, jer je i to njihov način da opet ugledaju Europu.

"Ne želim da se ova naša subotnja utakmica svede na to da igramo za Romu ili Milan. Igramo za sebe. Mi još uvijek nismo odustali od velikog cilja, a to je četvrto mjesto na ljestvici koje donosi nastup u Ligi prvaka. Zaostajemo možda velikih šest bodova za Palermom, ali vjerujemo da dobrom serijom možemo prestići svakog suparnika", rekao je Crnogorac Stevan Jovetić, igrač Fiorentine.

"Teško je prebaciti se s Lige prvaka na Seriju A, ali i u domaćim okvirima smo daleko od obavljenog posla. Uspjeh kod Fiorentine bi možda mogao biti i ključni moment u svemu. Ovu utakmicu moramo odigrati na najvećoj mogućoj razini", bile su riječi Nizozemca Wesleyja Sneijdera, najboljeg igrača u veznom redu Intera.

 

Zanimljivosti:

• Fiorentina je izgubila sve domaće utakmice protiv velikana talijanskog nogometa. Juventus i Milan su pobijedili u Firenci 2:1, dok je Roma slavila na tom gostovanju 1:0.

• U zadnjih deset međusobnih utakmica Intera i Fiorentine čak je devet puta pobijedio Inter, a jedna je utakmica završila neodlučeno. Fiorentina je posljednji put slavila 9. rujna 2006. godine. Tada je u Firenci bilo 2:1 za ljubičaste.

• U zadnje tri utakmice ova dva suparnika u Firenci dva puta je slavio Inter (3:2 i 2:0), dok je posljednji ogled, prošle sezone, završio bez pobjednika (0:0). 

 

Vjerojatni sastavi:

Fiorentina (4-2-3-1): Frey - Comotto, Kroldrup, Felipe, Gobbi - Bolatti, Montolivo - Santana, Jovetić, Vargas - Gilardino

Već su se u Fiorentini navikli igrati bez suspendiranog Adriana Mutua, pa je i pitanje koliko je njegov izostanak još uvijek minus. No, ovaj ogled će morati igrati i bez ozlijeđenih Cristiana Zanettija, Alessandra Gamberinija i Vlade Avramova.

Inter (4-2-3-1): Julio Cesar - Maicon, Samuel, Lucio, Chivu - Zanetti, Cambiasso - Balotelli, Sneijder, Eto’o - Milito 

Milanska momčad će na Artemio Franchi istrčati bez ozlijeđenih Davidea Santona, Thiaga Motte i rezervnog vratara Francesca Tolda, koji je najbolji dio karijere proveo baš u Fiorentini.

 

Forma:

Fiorentina

REMI 1:1 (vani) Parma (Serie A, 3. travnja)

POBJEDA 4:1 (doma) Udinese (Serie A, 28. ožujka)

PORAZ 0:1 (vani) Catania (Serie A, 24. ožujka)

POBJEDA 3:0 (doma) Genoa (Serie A, 20. ožujka)

POBJEDA 3:1 (vani) Napoli (Serie A, 13. ožujka)

Inter

POBJEDA 1:0 (vani) CSKA Moskva (Liga prvaka, 6. travnja)

POBJEDA 3:0 (doma) Bologna (Serie A, 3. travnja)

POBJEDA 1:0 (doma) CSKA Moskva (Liga prvaka, 31. ožujka)

PORAZ 1:2 (vani) Roma (Serie A, 27. ožujka)

POBJEDA 3:0 (doma) Livorno (Serie A, 24. ožujka)

Pročitajte više