Fiorentina u Prag s dva gola prednosti

NOGOMETAŠI Fiorentine nadigrali su prašku Slaviju 2:0 u trećem pretkolu Lige prvaka. Uzvratna utakmica igrat će se u Pragu 27. kolovoza.

Domaća publika i igrači imali su početak iz snova, već u trećoj minuti utakmici Adrian Mutu doveo je Fiorentinu u vodstvo. Precizan slobodni udarac s otprilike 25 metara sjeo je u sam gornji kut u tom trenutku uistinu nemoćnog vratara Vaniaka.

U terenskoj dominaciji i napadačkoj inicijativi Fiorentina si je stvorila mirnoću pred uzvrat za dva tjedna, a razlog veselju Fiorentininim navijačima priredio je Alberto Gilardino. Tek što je došao u dres kluba iz Firence, bivši napadač Milana poručio je svojim novim navijačima kako će s Mutuom činiti sjajan napadački tandem, a to je potvrdio već u prvom važnom nastupu.

Igrala se 57. minuta, a Gilardino je znalački iskoristio zbunjenost gostujuće obrane nakon udarca izvedenog iz kuta. Dok su Spartini igrači gledali kako se lopta odbija, Gilardino se zagradio i glavom je poslao u suprotnu stranu od vratara, time zaključio utakmicu i ostavio tek malo nade praškoj momčadi da će ući u europsku nogometnu elitu.

Hrvatski branič Ronald Šiklić nije zaigrao za poraženu momčad. 

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više