Fiorentini: Financijske stimulacije su vjerojatno uobičajena praksa Intera

ČELNICI nogometnih klubova koji u subotu odlučuju o raspletu ovosezonskog prvenstva, Ćiro Blažević, Srećko Bogdan i Fredi Fiorentini, su u razgovoru za Index iznijeli svoja mišljenja o subotnjim utakmicama. Gledišta se najviše razlikuju po pitanju Interove financijske injekcije Varteksovim igračima.

Srećko Bogdan, trener nogometaša Intera je za Index izjavio da je njegova momčad spremna za subotnji odlučujući susret protiv Rijeke, da sa ozljedama nemaju problema, te da će utakmicu propustiti “požutjeli” Šarlija i Skulić, koji je dobio crveni karton u posljednjim minutama utakmice sa Hajdukom.

Na naše pitanje misli li da se Rijeka istrošila u finalu Kupa, što bi Interu moglo olakšati posao na Kantridi, Bogdan je odgovorio: “Sigurno da je, međutim ovo je posljednja utakmica sezone i sigurno je da će pronaći snage. Nama je ova utakmica najvažnija, Hajduk bi mogao kiksati, što je naša prilika.”

Trener Varteksa, Ćiro Blažević odbacio je nagađanja da Varteks neće igrati punom snagom: “Nema šanse, igrati ćemo sportski do kraja.”

Na naše pitanje hoće li ishod posljednje utakmice prvenstva ovisiti o njegovom sljedećem angažmanu, Ćiro je rekao: “To ne ovisi o meni. Savjesno ću i profesionalno odraditi svoj posao do kraja, a što će poslije biti – vidjeti ćemo.”

Najave Interovog direktora Laljka da prikuplja novac kako bi financijski stimulirao njegove igrače, za koje je i sam Ćiro često napominjao da bi im financijska injekcija dobro došla, rekao je: “To su priče. Da je bilo nešto konkretno, sigurno bi, kao prvi čovjek struke, znao za to.”

Sportski direktor Hajduka Fredi Fiorentini je u razgovoru za Index, na naš upit hoće li motivacija Hajdukovih igrača biti veća u posljednjoj ovosezonskoj utakmici prvenstva nakon što je Kup izgubljen na Poljudu, odgovorio: “Morala bi biti!”

Što misli o Interovoj financijskoj stimulaciji igrača Varteksa, Fiorentini je odgovorio: “Vjerojatno to i inače rade, pa ne treba sumnjati da će tako postupiti i sada.”

Izjave Igora Štimca da je Ivan Leko među glavnim krivcima za Hajdukov poraz u uzvratnom susretu finala Kupa, Fiorentini je nazvao pretjeranima i krivo interpretiranima.

Pročitajte više