Flick sa sobom u Barcelonu dovodi i Hrvata

Foto: Profimedia

HANS-DIETER FLICK uskoro bi i službeno trebao biti potvrđen kao novi trener Barcelone. Nijemac će na tom mjestu zamijeniti Xavija. Flick je postigao dogovor s katalonskim klubom, a već je krenuo i u slaganje stručnog stožera. Njemački novinar Florian Plettenberg tvrdi da će u Flickovom stožeru u Barceloni biti i Hrvat.

Radi se o Toniju Tapaloviću, koji je dugih 12 godina bio trener vratara u Bayernu pa je tako već surađivao s Flickom. Tapalović je poznat po sjajnom radu i odnosu s Manuelom Neuerom. Uz Tapalovića, Flick će u Barcelonu dovesti i Marcusa Sorga, koji mu je bio pomoćnik u njemačkoj reprezentaciji. Svi oni potpisat će dvogodišnji ugovor.

Tapalović je tijekom svoje vratarske karijere najdulje bio u Schalkeu, gdje je bio u ulozi rezervnog vratara, a branio je za drugu momčad. Ondje je i upoznao Manuela Neuera, uz kojeg je 2011. stigao u Bayern. Otkaz u Bayernu dobio je početkom 2023. godine, a kao razlog je navedeno da se nije slagao oko načina rada s ostatkom stožera Juliana Nagelsmanna.

Pročitajte više