Florin Cernat svaki dan zaradi tisuću eura, a sjedi na klupi

FLORIN CERNAT često izjavljuje kako mu je jako lijepo u Splitu. Kako i ne bi bilo, Rumunj uživa u miru Meja, na utakmicama uglavnom sjedi na klupi, a Hajduk mu svaki dan na račun uplati tisuću eura.

Cernata je nekim čudom zaobišlo kresanje ugovora koje je dopalo Šerića, Vejića i ostale pa godišnje ima 350 tisuća eura neto. Doveden je kao veliko pojačanje, ali je drugi mandat na Poljudu dočekao nespreman, a sad sjedi na klupi. Ali, bitno je da lova kapa.

"Načelno smo razgovarali o smanjenju ugovora, ali kasnije više nismo. Ne bih to komentirao, to je stvar politike kluba. Svašta se pisalo, uglavnom neistine, bilo je polemika, ali sad se smirilo", rekao je Rumunj za Slobodnu Dalmaciju.

Cernat ima još dvije godine ugovora.

"Imam trogodišnji ugovor i ne razmišljam o tome da na ljeto odem. Volio bih ostati u Hajduku dugo, zato i jesam potpisao na tri godine."

U Splitu najviše vremena provodi sa zemljakom Remusom Dimacheom, baletanu u splitskom HNK. Čuje se Cernat i s Marisom Verpakovskisom koji se s njim stigao na Poljud u prvom mandatu.

"Čujem se s Marisom i danas. On žali što više nije u Hajduku jer i njemu bilo lijepo ovdje i zavolio je ovaj grad. Zvali su i njega lani, ali nije se izrodilo u ništa konkretno."

Cernat je hvalio rad pod Edoardom Rejom, a posebno bivšeg kondicijskog trenera Luigija Febbrarija. Fantazista kaže kako nema do talijanskih trenera.

"Bitno je da se trener ne mijenja svaki čas. Trener mora biti stalan, formirati svoj stil na koji ćemo se mi naviknuti. Onda bih stavio ruku u vatru da će doći naslov prvaka. Poklepoviću nemam što zamjeriti iako nije lako sjediti na klupi, a želiš igrati. Poklepović mi se čini jako dobar trener i vjerujem u njegove odluke", zaključio je Cernat.

Pročitajte više