Fnatic i Cloud9 potvrdili kvalitetu na svjetskom prvenstvu u League of Legendsu

Foto: Riot Games/LoLesports Flickr

Odigrani su prvi mečevi doigravanja play-in faze na League of Legends World Championshipu, a Cloud9 i Fnatic su bez izgubljene mape poprilično uvjerljivo pokazali kako im je mjesto na najvećem League of Legends turniru na svijetu.

>> POČELO JE SVJETSKO PRVENSTVO U LEAGUE OF LEGENDSU Evo što sve trebate znati
 
>>Prva faza svjetskog prvenstva u League of Legends je gotova, poznati parovi u doigravanju
 
Doigravanje je počelo s mečom između Cloud9 i Lyon Gaminga. Serija u kojoj su na kraju odigrana samo tri meča jasno je pokazala kako je Cloud9 za klasu bolja ekipa. Čak i kada je Lyon Gaming uspio stvoriti nekakvu prednost u drugom meču, Cloud9 se vratio i pobijedio nakon više od sat vremena igre. 
 
Bot lane tima Cloud9, Zachary "Sneaky" Scuderi i Andy "Smoothie" Ta odigrao je odličnu seriju i bit će glavni oslonac svog tima u daljnjem dijelu natjecanja. U tri odigrane partije dvojica je umro samo tri puta, što je gotovo nevjerojatno. 
 

 
U drugom meču doigravanja susreli su se Fnatic i Hong Kong Attitude. Iako je Fnatic u grupnoj fazi pokazao određene slabosti u doigravanju su igrali odlično. Za pobjedu u tri meča trebalo im je ukupno tek nešto više od sat i pol. 
 
Rasmus "Caps" Winther napokon je pokazao svoj potencijal te izgleda da se napokon uigrao za svjetsko prvenstvo, dok je na standardno visokoj razini bio i Martin "Rekkles" Larsson. Hong Kong Attitude danas nije imao nikakve šanse protiv ovakvog Fnatica. Nadamo se da će europski predstavnik nastaviti s dobrom formom i u daljnjem dijelu natjecanja.
 
U doigravanju play-in faze League of Legends World Championshipa u petak 29. rujna igraju se još dva meča, nakon čega će biti kompletirana grupna faza turnira koja počinje sljedeći tjedan. 
 
Posljednji dan play-in faze otvorit će meč između 1907 Fenerbahče i Team oNe Esports, a nakon njih igrat će Team WE i Young Generation. 
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Pročitajte više