Formula 1 će nakon Ecclestonea imati bolji odnos prema navijačima

Foto: Getty Images/Guliver Image

IZVRŠNI direktor McLarena Zak Brown smatra da će se Formula 1 nakon odlaska Bernie Ecclestonea prema navijačima odnositi na više prijateljski način.

Liberty Media jučer je objavila da će Chase Carey zamijeniti Bernie Ecclestonea na mjestu izvršnog direktora, a Ross Brawn imenovan je upravljačkim direktorom motorsporta.

Novi izvršni direktor McLarena Zak Brown, koji je zamijenio Rona Dennisa, smatra da je Ecclestone postavio dobre temelje na kojima će novi vlasnici moći izgraditi još bolju Formulu 1.

"Bernieja će biti teško zamijeniti, ali on je stvorio fantastičnu odskočnu dasku s koje će Chase Carey moći nastaviti voditi F1 naprijed i učiniti ju još većom i boljom", smatra Brown.

"A mi u McLarenu smo spremni pomoći, dapače, već imamo sjajne odnose s predstavnicima Liberty Media grupe i veselimo se nastavku suradnje".

"Kako će se veće i bolje manifestirati? Mislim da je ključ u riječima liberty (sloboda) i media (medij)."

"Očekujem da u idućem desetljeću Formula 1 bude slobodnija i dostupnija navijačima, a zbog toga možemo očekivati novu generaciju F1 navijača koje ćemo pridobiti proaktivnim djelovanjem na digitalnim i društvenim mrežama, igrama itd".

"Ipak, Formula 1 ne bi bila međunarodna sportska sila bez ogromnog doprinosa Bernie Ecclestonea, ne znam tko bi još mogao učiniti F1 ovako globalnim sportom kao što je danas". 

 

Pročitajte više