Formula 1 sljedeće godine dobiva još jednu uličnu utrku

Foto: Getty Images/Guliver Image

LOKALNE vlasti u Miamiju sljedećeg tjedna glasat će o mogućem ulasku u F1 kalendar 2019. godine s uličnom utrkom za koju bi s Formulom 1 potpisali višegodišnji ugovor.
 

Izglasa li se u Miamiju potpora utrci, trebat će pričekati i službeni ugovor između grada Miamija i šefova Formule 1.

Ideju dolaska F1 u Miami podupiru gradonačelnik Francis Suarez i troje gradskih povjerenika, a novi vlasnici Formule 1, američka kompanija Liberty Media, već su naglasili svoju želju za još jednom američkom utrkom F1 .

"Gradska komisija grada Miamija napravila je važan korak koji će, bude li odobren, donijeti Formulu 1 u Miami", rekao je komercijalni šef Formule 1 Sean Bratches.

"Cijenimo interes zajednice za održavanje utrke F1 i veselimo se suradnji s lokalnim službenicima i dioničarima kako bismo ovu viziju pretvorili u stvarnost. Miami ima status jednog od najglamuroznijih gradova na svijetu, koji svojom turističkom infrastrukturom čini savršenu kombinaciju za F1 i njihove navijače."

Ime utrke moglo bi biti "Formula 1 Miami Grand Prix" ili "Formula 1 Grand Prix of Miami", što bi u oba prijevoda značilo Velika nagrada Miamija.

Utrka bi se u slučaju uspješnoga glasovanja trebala održati u listopadu 2019., a još nije poznato hoće li neka utrka ispasti iz kalendara ili će on biti proširen za još jednu utrku.

 

 

 

Pročitajte više