NIJE MU PRVI PUT Formula 1 zaprijetila Hamiltonu: Odmah skidaj video s Instagrama!

Foto: Getty Images/Guliver Image

NOVI vlasnici Formule 1, tvrtka Liberty Media, potiče vozače da na društvenim mrežama objavljuju videosnimke i fotografije onoga što se događa iza kulisa natjecanja kako bi dodatno približili sport navijačima.

Jedan od najaktivnijih u tome je Lewis Hamilton koji redovito objavljuje postove na društvenim mrežama. Ali ovaj put je pretjerao.

Liberty Media je naredila Britancu da odmah obriše svoj Instagram post u kojemu je snimka on-board kamere s njegova bolida tijekom kvalifikacija za Veliku nagradu Kine. Hamilton je objavio televizijski snimak, što je protivno pravilima Formule 1.

"Vozači i momčadi dobili su detaljne upute kako da vode svoje društvene mreže. Mi ih potičemo da budu što aktivniji, ali ne smiju objavljivati snimke koje su rezervirane samo za vlasnike TV prava. Lewis se nije bunio i odmah je uklonio sporni post", objasnili su iz Liberty Medije.

Hamiltonu ovo nije prvi put da je morao brisati sadržaj s društvenih mreža. Prije dvije godine  objavio je videosnimku na kojoj puca iz puške isti dan kad je u Parizu bila pucnjava u vlaku. Šef Mercedesa Niki Lauda osobno mu je rekao da ukloni snimku.

"Lewis mora biti malo pametniji i biti svjestan onoga što se događa u svijetu", rekao mu je momčadski direktor Toto Wolff.

No osim ova dva "mala" kiksa, Hamilton je zaista svojim objavama pridobio tisuće navijača da prate Formulu 1. Britanac redovito objavljuje što se događa u boksevima i izvan staze i jedan je od aktivnijih vozača na društvenim mrežama.

Pročitajte više