Foto - Finale Kupa: Samopouzdani Mravi režeći čekaju desetkovanu Cibonu



VEČERAŠNJA utakmica KK Zagreba i Cibone dat će novog pobjednika Kupa Krešimira Ćosića. Mravi na svom paketu imaju veliku priliku, gradski rivali čekaju ih u desetkovanom izdanju.

"U Kupu nema favorita, nema prilika za popravak grešaka. Probat ćemo iznenaditi fantastičnu Cibonu, zaista ne znam odakle crpe toliku snagu nakon svih ozljeda i problema", rekao je trener Zagreba Denis Bajramović nakon pobjede nad Cedevitom u polufinalu.

Zagrebaši ove sezone igraju dobru košarku, ostali su homogeni i nakon odlaska Ante Tomića. Njegovu ulogu je double-doubleom u polufinalu preuzeo Luka Žorić, igra u odličnoj formi, kao konstantni Mulaomerović. Jedini problem Bajramović ima s playmakerom Krstićem.

"Rečeno mi je da je bolje da ga ne koristim, jer bi time riskirali da ga izgubimo na duže vrijeme. Još ne znam hoće li danas zaigrati, iako bih ga jako volio imati u momčadi", kaže Bajramović, svjestan da Mravi imaju veliku priliku u svojoj dvorani.

Trener Velimir Perasović ponovno neće moći računati na Andrića, odavno nedostaje Rozić, Marku Tomasu se u polufinalu zamračilo pred očima od umora.



"Energetski je to bila iznimno teška utakmica, samo Bog zna u kakvom ćemo stanju dočekati finale", kaže Peras.

Protiv Zadra Bojana Bogdanovića po prvi put koristio je na četvorci. Mladog je talenta to podosta sputalo, no svejedno je u produžetku napravio ključni učinak za prolaz. Slično će biti i u finalu, Cibosi prvenstveno žele završiti turnir bez novih ozljeda, no jasno je da njihova ambicija nije umanjena.

Puno toga će ovisiti o sjajnom Jamontu Gordonu i tome koliko se Marko Tomas odmorio. No sigurno je da će svi igrači ponovno morati dati maksimum kako bi se mogli nositi sa Zagrebom. Bajramovićeva momčad nada se da će na svom parketu svi pokazati svoje najbolje izvedbe i okruniti već sada dobru sezonu trofejem.

Sve jamči zanimljiv obračun dva najbolja zagrebačka kluba. Bude li Cibona pobijedila, bit će joj to sedmo osvajanje Kupa. Zagreb juri svoj drugi trofej.

Pročitajte više