Foto: Obama primio LA Lakerse u Bijeloj kući

PREDSJEDNIK Sjedinjenih Američkih Država Barack Obama svečano je u ponedjeljak primio košarkaše Los Angeles Lakersa, aktualne prvake NBA lige, u Bijeloj kući.

I sam veliki košarkaški zaljubljenik Obama je istaknuo da uživa gledati Lakerse dok igraju te im je čestitao na osvojenom 15. naslovu NBA prvaka prošle sezone.

"Nitko ne predstavlja savršenstvo u košarci bolje no što su Los Angeles Lakersi učinili prošle godine",  rekao je Obama, koji je posebno oduševljen bio što je upoznao trenera Lakersa Phila Jacksona.

"Želim mu čestitati na osvojenom 10. naslovu, rekordnom u povijesti u ulozi trenera. Ipak, želim istaknuti da je šest naslova osvojio u dresu Chicago Bullsa",  dodao je američki predsjednik, koji je sam veliki navijač "bikova" iz Chicaga, njegova rodnog grada.

Obama se nije propustio našaliti i s manjinskim vlasnikom Lakersa, a nekadašnjom igračkom veličinom Magicom Johnsonom.

"Sjećaš se toga Magic",  upitao je Obama Magica Johnsona koji je sa svojim Lakersima poražen od Chicago Bullsa u finalu NBA lige 1991. godine.

Obama je u nastavku nahvalio i dobrotvoran rad Lakersa za zajednicu i njihove brojne donacije, a Lakersi su mu uzvratili poklonjenim dresom s njegovim imenom i brojem 1.

Pročitajte više