La Liga

Pogledajte kako izgleda stadion Reala na kojem će se 30. rujna igrati La Liga

Foto: EPA

FOTOGRAFIJE novinara Javiera Caireta-Serre otkrivaju kako je na stadionu Santiago Bernabeu postavljena trava. Ona je stigla u dva navrata, a dovezlo ju je 20 kamiona od kojih je svaki prevozio 32 role miksa umjetne i prirodne trave.

Iako je trava postavljena, Santiago Bernabeu je daleko od dovršetka rekonstrukcije koja je započeta u lipnju 2019. godine. Završetak je planiran za kolovoz 2022. godine, no radovi su ubrzani zbog koronavirusa i činjenice da Real na svom stadionu nije igrao utakmice od 1. ožujka, odnosno El Clasica u kojem je slavio rezultatom 2:0.

Po povratku na travnjak nakon koronakrize Real je domaće utakmice igrao u kampu Valdebebas na stadionu Alfredo di Stefano, a od jeseni se vraća na Santiago Bernabeu.

Iako je trava postavljena, još mnoge stvari se moraju dovesti u red kako bi momčad Zinedinea Zidane zaigrala na svom stadionu. Naime, Real je u prvom kolu Primere 11. rujna trebao ugostiti Getafe, ali je dobio poštedu zbog igranja osmine finala Lige prvaka.

Kako u drugom i trećem kolu gostuje kod Real Sociedada i Real Betisa, kraljevski klub će prvu domaću utakmicu na Santiago Bernabeu odigrati 30. rujna protiv Real Valladolida.

Pročitajte više