Foto: Rođo "najbolja dojava" Bokšić u ugodnom društvu braće Šapina



O UEFINOM istražitelju Robinu Bokšiću u javnost su izašle svakakve priče. Nakon što je u prostorijama NK Dinama Zdravko Mamić izrežirao pravi igrokaz kojim je trebao diskreditirati čovjeka zaduženog za istragu o namještanju Dinamovih utakmica, mediji i raznovrsni portali u Hrvatskoj i susjednim zemljama pozabavili su se informacijama i nagađanjima o Bokšićevoj prošlosti. Tako je u redakciju Indexa stiglo pismo čitatelja koji nam je poslao slike Bokšića u društvu braće Šapina. Bilo je to u Berlinu, na utakmici Hrvatske i Brazila na SP-u 2006.

"Čitajući pojedine članke u tisku i gledajući reportaže o ovoj cijeloj aferi o klađenju i namještanju, i o Mamićima i Marićima, te o posebnom Uefinom istražitelju gosp. Robinu Bokšiću, morao sam vam napisat par rijeci o dotičnom gospodinu Bokšiću, što ću poduprijet i slikama.

To je jedan obični primitivni gastarbajter koji ima veze u mutnim "kriminalnim" društvima i ovaj gospodin iz Crikvenice Palić je apsolutno u pravu kad kaže da je mutan i varalica. Sam sam bio u društvu sa dotičnim gospodinom Bokšićem 2009. godine kad je počeo svoju priču o vezama u nogometu i poznanstvima sa gospodom Šapina iz Berlina, te da su zajedno organizirali klađenja na prostorima bivše Jugoslavije. Imam čak i sliku dotičnog gospodina sa braćom Šapina na utakmici 2006. godine u Berlinu između Hrvatske i Brazila gdje sjede u loži stadiona u Berlinu.


Poslije svih ovih natezanja u novinama samo se pitam kako je jedan ovakav gospodin došao do pozicije Uefinog istražitelja i pitam se je li sama Uefa mogla sebi dopustiti da okorjeli kriminalac i mutikaša može predstavljati jednu krovnu organizaciju
", stoji u pismu.

Podsjetimo, Robert Palić je danas na press konferenciji u Dinamu rekao da je Bokšić bio i u zatvoru.

"Dotični Bokšić pokazivao mi je fotografije s braćom Šapinom, na utakmici u Stuttgartu, pohvalio se da je bio s njima u zatvoru šest mjeseci. Sve ovo radim da bih ukazao našim institucijama s kim surađuju."

Evo što se o Bokšiću priča i piše u Širokom Brijegu i Hercegovini, odakle je Uefin istražitelj podrijetlom.

"O spomenutom Robinu se nitko ne raspituje, a Robin, to vrlo dobro znaju pojedini Širokobriježani i Hercegovci, nije ništa bolji od braće Mamić i njima slične mafije. Bokšić je dakle porijeklom Širokobriježanin, te su se ovdje mnogi iznenadili vidjevši njegovo ime koje se posljednjih dana medijski jako puno spominjalo u kontekstu Uefinog istražitelja, jer kako netko može biti istražitelj tko je, takoreći do jučer, slao dojave u svoju Hercegovinu o namještenim utakmicama diljem svijeta?

Da, to je isti taj Robin Bokšić, čovjek poznat kao „najbolja dojava“, jer taj što bi rodbini i prijateljima javio bilo bi po nepisanom pravilu tako i gotovo. Mogli ste, kako jedan moj susjed voli reći, uložiti i kuću i auto i ženu i punicu, čak i ljubavnicu, jer sigurno nećete izgubiti...

Ha, ha. Vidi moj rođo ispituje Zokija. Ja mislio on doša u Zagreb reći im kakvu dojavu, a on se igra detektiva", s podsmijehom je u jednom širokobriješkom kafiću komentirao novinski tekst o ispitivačini jedan od domaćih Bokšića, inače blizak rođak Robina Marića.
"

Izvor: Javno.ba

Pročitajte više