NOGOMETNA ROMANTIKA

Englezi objavili popis 50 najkul nogometaša: Na njemu se nalaze i dvojica Hrvata

Foto: Getty Images

BRITANSKI nogometni magazin FourFourTwo objavio je popis 50 nogometaša koji su u svojim karijerama bili najviše kul. Na tom popisu su i dvojica Hrvata - na 30. mjestu je Zvonimir Boban, a Robert Prosinečki zauzeo je 48. mjesto.

Na popisu nema Cristiana Ronalda i Lionela Messija, a ovo je prvih pet:

1. Andrea Pirlo
2. David Beckham
3. Johan Cruijff
4. George Best
5. Jay-Jay Okocha

O Bobanu pišu:

"Boban je za Milan igrao više od deset godina, četiri puta je osvojio Serie A i bio član legendarnog sastava koji je u finalu Lige prvaka 1994. dobio Barcelonu 4:0. Četiri godine kasnije bio je kapetan Hrvatske koja je na Mundijalu u Francuskoj osvojila treće mjesto. A ipak, prva asocijacija na njega je ona da je udario policajca. Kada se Bobanov Dinamo 1990. suočio s ljutim rivalom Crvenom zvezdom, Jugoslavija je bila zemlja koja umire, pucajući od etničkih tenzija. Kad je Boban vidio policajca kako udara Dinamovog navijača na terenu, skočio je i udario ga u prsa."

Ovako su opisali velikog Žutog:

"Prosinečki je igrao za tri velika kluba - Real Madrid, Barcelonu i Portsmouth. Bio je tehnički nadareni ofenzivni veznjak. Ovaj Hrvat nije se sramio priznati da su mu slabosti cigarete i nevraćanje u obranu."

Pročitajte više