TRANSFERI

FOX: Barcelona već zna kime želi zamijeniti Rakitića

Foto: EPA

PRIJE nekoliko danas katalonski Sport objavio da je Barcelona kreće u pripreme za financijsku krizu koja bi mogla uslijediti nakon pandemije koronavirusa.

Jedan od koraka koji će čelnici kluba poduzeti, osim rezanja plaća igračima, i prodaja je onih koji im nisu neophodni. Ta lista zasad sadrži osam imena. 

Rezovi u momčadi

Neki od njih će otići kako bi se uštedjelo na plaćama, neki jer otvaraju mjesta mladim igračima koji su bili na posudbama, a neki kako bi se pronašao novac za Interovog Lautara Martineza ili Neymara.

"Prva dvojica koja će vjerojatno otići su Ivan Rakitić i Arturo Vidal. Rakitić želi otići u Sevillu, a Vidala Barcelona želi iskoristiti u razmjeni s Interom za Lautara. Obojica moraju otići ovog ljeta jer ugovor imaju do 2021. godine i onda bi mogli otići besplatno", pisao je tada Sport. Na listi za otpis su još Neto, Braithwaite, Umtiti, Coutinho i Junior Firpo, a siguran nije ni Antoine Griezmann. 

Zamjene za Rakitića

Hrvatske pratitelje Barcelone najviše zanima što će biti s Ivanom Rakitićem, a zasad se čini kako je najbliže odlasku u Sevillu. Ipak, Barcelona ne misli samo prodavati. 

FOX je danas objavio kako će odlazak Rakitića značiti i dolazak jednog veznjaka, a objavio imena nogometaša koji najbolje kotiraju za tu poziciju.

Riječ je o Tanguyu Ndombeleu, veznjaku koji je za 60 milijuna eura prešao iz Lyona u Tottenham prošlog ljeta kao najskuplje pojačanje u povijesti kluba, ali se nije nametnuo Mourinhu i Fabianu Ruizu. Ruiz je Olmov suigrač iz Španjolske reprezentacije i veznjak Napolija kojeg osim Barcelone žele Real Madrid i Manchester City. 
 

 

Pročitajte više