Francuska igračka legenda Fabrice Santoro odigrao posljednji meč u Roland Garrosu

FABRICE SANTORO, 36-godišnji "francuski čarobnjak", odigrao je svoj posljednji meč u pojedinačnoj konkurenciji na Roland Garrosu.

Bolji od Santoroa u 1. kolu bio je Belgijanac Christophe Rochus 6:3, 6:1, 3:6, 6:4. Meč je u utorak bio prekinut pri rezultatu 5:3 za Belgijanca u četvrtom setu. Nastavak u srijedu ponudio je još samo dva gema. Santorou je ovo 67. Grand Slam turnir u karijeri, te nevjerojatni 20. nastup na Roland Garrosu!

"Prije 20 godina sam započeo svoju vezu s Roland Garrosom na terenu broj 10. Nisam tada niti sanjao da ću završiti na terenu Suzanne Lenglen, s mikrofonom u ruci i u razgovoru s vama. Dakle, ako sam dobro shvatio, sljedeće godine se više ne vrećam",  našalio se Santoro u obraćanju publici nakon meča.

Još je dodao:

"Ipak nisam još gotov! Danas još igram parove na dvojci na kraju dana. Dođite, vidimo se tamo."

Neuništivi omaleni Francuz, poznat po dvoručnom forhendu i trikovima u igri kojima je često dovodio protivnike u očaj, pa ga je Pete Sampras 2002. godine prozvao ''čarobnjakom'', u Roland Garrosu je dva puta je dogurao do osmine finala, što su mu bila najbolja ostvarenja. Na tom je turniru 2004. godine protiv sunarodnjaka Arnauda Clementa odigrao najduži meč u povijesti tenisa. Meč od 6 sati i 33 minute, koji se protegnuo u dva dana, jer ih je prvog dana zaustavio mrak. Santoro je dobio peti set 16-14.

Britanac Andy Murray, treći nositelj turnira, pošteno se namučio u 2. kolu protiv Talijana Potita Staracea, koji je kod rezultata 1-1 u setovima imao vodstvo 4-1 u trećem setu. Ipak, Murray se na vrijeme vratio i na kraju pobijedio 6:3, 2:6, 7:5, 6:4.

Ruskinja Dinara Safina je ''podbacila'' u odnosu na start turnira. Nakon što je u 1. kolu protiv Britanke Anne Keothavong pobijedila 6:0, 6:0, prva nositeljica i najbolja svjetska tenisačica je u 2. kolu je svladala sunarodnjakinju Vitaliju Diačenko 6:1, 6:1 nakon 55 minuta igre. U 3. kolu igrat će protiv još jedne Ruskinje, Anastasije Pavljučenkove.

Roland Garros, najzanimljiviji rezultati:

1. kolo (tenisači)

C.Rochus – Santoro 6-3, 6-1, 3-6, 6-4

2. kolo:

Murray (3) – Starace 6-3, 2-6, 7-5, 6-4

2. kolo (tenisačice):

Safina (1) – Diačenko 6-1, 6-1

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više