Francuska - Italija: Od finala do borbe za opstanak

OGLED Francuske i Italije u situaciji u kojoj čak oni niti ne odlučuju o svojoj sudbini, već ovise o rezultatu utakmice Nizozemska - Rumunjska, nešto je čemu se nitko nije nadao prije ovog Eura.

Francuska i Italija susrele su se u finalu Europskog prvenstva u Nizozemskoj i Belgiji 2000. te u finalu Svjetskog prvenstva u Njemačkoj. No, nogometna karta se malo promijenila na ovom Euru. Obje ekipe danas igraju s nadom da će prvo pobijediti, a onda da Rumunji neće slaviti protiv već plasiranih Nizozemaca. Tko bi rekao da će dvije nogometne velesile ovisiti o tome kako će odigrati Rumunjska? No, i to se dogodilo. Francuzi i Talijani su sve samo ne uvjerljivi, zasluženo su iz dvije utakmice osvojili po bod.

Dakle, situacija je vrlo jasna. Rumunji ovise sami o sebi, pobjedom su u četvrtfinalu. Ako ne pobjede, tada se Francuzi i Talijani mogu nadati da će proći dalje.

Hoće li barem jedan od ova dva nogometna velikana proći u sljedeći krug ili nogometnu povijest ovoga lipnja počinju pisati neke nove nogometne sile, doznat ćemo nakon završetka večerašnje utakmice.

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više