Francuska legenda: Ovo što Mbappe izvodi je skandalozno. Cirkus

Foto: Profimedia, EPA

KYLIANU MBAPPEU će na kraju sezone završiti ugovor s PSG-om te će kao slobodan igrač otići u Real Madrid. Francuski napadač ove sezone postigao je 32 pogotka u 33 nastupa te je konstantno igrao cijele susrete, no trener Luis Enrique u posljednjim trima utakmicama dao mu je po 28, 65 i 45 minuta, što je još jedan znak odlaska.

Umirovljeni francuski reprezentativac Christophe Dugarry (51) govorio je o Mbappeu i Enriqueu u emisiji francuskog radija RMC. "PSG prvi put ima trenera koji ima muda izvaditi Mbappea jer nije bio dobar. Po meni, Enriqueu se ne sviđaju Mbappe i način na koji trenutno igra. Enrique je uvijek provokativan, ali šokiraju me njegova objašnjenja nakon utakmica. Čovječe, Mbappe odlazi za tri mjeseca, a ti nemaš plan. Je li tvoja ekipa bolja bez njega? Dokaži nam to", rekao je Dugarry.

"Mbappe nema pravo sve to činiti, raditi počasne krugove i selfieje. Kakav je to cirkus?"

Bivši napadač Bordeauxa, Milana, Barcelone i Marseillea smatra da Mbappe odrađuje "prosječnu sezonu unatoč tome što ima dobru statistiku" te dodaje da je za to odgovoran upravo Enrique, španjolski trener koji je u ljeto 2023. preuzeo pariški sastav.

"Nije uspio na pravi način iskoristiti takvog igrača. Mbappe se možda izgubio uslijed promjena taktike i suigrača", analizirao je Dugarry, koji je 1998. s Francuskom osvojio Svjetsko, a dvije godine kasnije Europsko prvenstvo.

Istovremeno, Dugarry je nezadovoljan Mbappeovim ponašanjem. "Ovo što Mbappe izvodi je skandalozno. Kapetan je PSG-a i francuske reprezentacije. Enrique ga ima pravo izvaditi iz igre jer ne pruža dobre nastupe. Mbappe nema pravo sve to činiti, raditi počasne krugove i selfieje. Kakav je to cirkus?" izjavio je Dugarry.

Romano: Mbappe će u Realu zarađivati 20 milijuna eura po sezoni

Podsjetimo, Mbappe je i prošle godine bio blizu odlaska u Real, ali je u zadnji tren iznenađujuće potpisao produljenje ugovora s pariškim klubom, u koji je 2018. stigao iz Monaca i za koji je dosad u 293 nastupa postigao 244 pogotka i ostvario 105 asistencija.

Prema informacijama insajdera Fabrizija Romana, francuski napadač zarađivat će oko 20 milijuna eura po sezoni. Jednak iznos imaju i trenutno najveće Realove zvijezde, a to su Jude Bellingham i Vinicius Junior.

Pročitajte više