Francuska pobjedom protiv Slovenije prošla u drugi krug

Foto: EPA

FRANCUSKA rukometna reprezentacija pobijedila je Sloveniju 35:31 u trećem kolu preliminarne faze Svjetskog prvenstva. Obje su reprezentacije tako osigurale prolazak u drugi krug. Najbolji francuski igrači bili su Nedim Remili i Kentin Mahe, obojica su postigli po sedam pogodaka. Najbolji slovenski igrač bio je Aleks Vlah s devet golova.

Crna Gora je pobijedila Čile 35:33 te također osigurala nastup u drugom krugu. Najvjerojatnije će Crnogorci završiti preliminarnu fazu kao drugoplasirani iza Španjolske, koja kasnije igra protiv Irana. Za Crnogorce je strašnu utakmicu odradio Miloš Vujović, koji je zabio 12 pogodaka. Njegov prezimenjak Branko također je bio sjajan s devet pogodaka. Kod Čilea je devet golova zabio Erwin Feuchtmann.

Pobjede Brazila i Islanda

Brazil je u skupini C pobijedio Zelenortske Otoke 30:28. Otprije se već zna da iz te skupine prolaze Švedska, Brazil i Zelenortski Otoci, a ispada Urugvaj. Brazilce je predvodio Jean Pierre Dupoix sa sedam pogodaka.

Island je pobjedom protiv Južne Koreje 38:25 također osigurao prolazak u drugi krug, dok su Južnokorejci ispali s natjecanja. Briljantnu utakmicu za Islanđane odigrao je Odinn Thor Rikhardsson, koji je zabio 11 pogodaka. Odličan je bio i Bjarki Mar Elisson, koji se zaustavio na osam.

Pročitajte više