Francuska u Katar ide bez dvojice ključnih igrača koji su joj donijeli titulu 2018.

Foto: EPA-EFE

TRI TJEDNA prije početka Svjetskog prvenstva Francuska je u ogromnim problemima. Branitelji naslova prije dva tjedna saznali su da će u Kataru biti bez N'Goloa Kantea koji se nije na vrijeme oporavio nakon operacije lože. Fantastični veznjak Chelseaja bio je jedan od ključnih igrača na SP-u u Rusiji i bez njega će Francuska biti znatno slabija.

No, danas je Deschamps saznao još jednu lošu vijest. Talijanski mediji prvo su objavili da se Paul Pogba ozlijedio na treningu Juventusa i da bi mogao propustiti turnir, da bi nešto kasnije L'Equipe objavio da Pogba definitivno ne ide na Svjetsko prvenstvo.

L'Equipe: Čudo se neće dogoditi

"Neće se dogoditi nikakvo čudo. Deset dana prije objave konačnog popisa igrača za SP Deschamps je ostao bez Paula Pogbe. On je na treningu Juventusa ozlijedio bedro zbog kojega će morati pauzirati nekoliko tjedana i to tek nakon što se vratio poslije operacije koljena. Pogba neće igrati na SP-u", piše L'Equipe.

Francuska tako ostaje bez dvojice igrača koji su igrali ključnu ulogu u osvajanju SP-a 2018. Podsjetimo, Francuska je u finalu pobijedila Hrvatsku 4:2, a čitav turnir se, osim na Mbappea, oslanjala na "beton" u veznoj liniji koji je malo tko mogao probiti.

Iako je zadnjih godina bio na meti kritika zbog igara u klubu, najviše u Manchester Unitedu, Pogba je za francusku reprezentaciju uvijek igrao uglavnom jako dobro i Deschamps će morati naći način kako da zamijeni i njega i Kantea.

 

Pročitajte više