Francuska zvijezda ponovno oduševila gestom na okupljanju reprezentacije

Foto: EPA-EFE

NAKON duge pauze od nekoliko mjeseci, danas počinju okupljanja nogometnih reprezentacija pred kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. i prijateljske utakmice.

Jedna od tih ekipa je i Francuska, aktualni svjetski prvak. Francuzi svoj put u kvalifikacije za Euro započinju u petak gostovanjem u Moldaviji. 

Danas su se okupili, a u centru pažnje našao se N'Golo Kante, veznjak Chelseaja i jedan od najzaslužnijih igrača za osvajanje Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Kante je još jučer igrao na gostovanju kod Evertona s Chelseajem, a već ovog jutra oko 6:30 stigao je u trening kamp Francuske, piše L'Equipe. U kamp je stigao čak šest sati prije nego što je to bilo dogovoreno.

Svi vole Kantea

Kante je jedan od najskromnijih i najsimpatičnijih igrača današnjice. Krajem 2018. Football leaks je otkrio kako je Francuz odbio otvoriti račun u nekoj od manjih država gdje je kroz manji porez mogao uštedjeti gotovo milijun eura. 

Iako je u startu pristao, Kante je naknadno odlučio kako ne želi prihvatiti takav scenarij već želi normalnu plaću, uz odvajanje za porez po engleskim zakonima. Bio je zabrinut da jednog dana ne završi na sudu.

Unatoč milijunima na bankovnom računu, na treninge dolazi bijelim Mini Cooperom, a nakon osvajanja Svjetskog prvenstva u Rusiji nijednom nije dotaknuo trofej niti se gurao sa suigračima za njega sve dok to nije primijetio Steven N'Zonzi i osobno mu uručio trofej. 

Suigrači u reprezentaciji često pjevaju pjesme u njegovo ime, dok on sramežljivo, uz vječni osmijeh, sve promatra sa strane. Zbog svega toga, bez dvojbe, jedan je od najomiljenijih igrača današnjice, a potez s porezom dodatno je pokazao o kakvom se čovjeku radi. 

 

Pročitajte više