Francuski izbornik ljut zbog plasmana Chelseaja u finale Lige prvaka

PLASMAN Chelseaja u finale Lige prvaka naljutio je francuskog izbornika Raymonda Domenecha, premda nema ništa protiv londonskog kluba.

Razlog zbog kojeg je Domenech priželjkivao prolaz Liverpoola protiv Chelseaja u polufinalu Lige prvaka leži jedino u činjenici da "Redsi" nemaju niti jednog francuskog reprezentativca! Ovako, šest će članova Chelseaja i Manchester Uniteda, koji su ujedno francuski reprezentativci, biti zauzeti klupskim obvezama do 21. svibnja, kad je na programu finale Lige prvaka - Evra, Saha i Silvestre bit će u Moskvi za Manchester, Makelele, Anelka i Malouda za Chelsea.

"I meni se čini da je trener priželjkivao naše ispadanje", primijetio je Florent Malouda, jedan od stanovnika Stamford Bridgea.

Dodatna neugodnost za Domenecha mogao bi biti finale francuskog kupa, ako se u njega uvrste Lyon i Paris SG, kao što se i očekuje. U ta dva kluba igra čak 12 reprezentativaca, koji bi bili izvan Domenechova domašaja sve do iza 24. svibnja, kad se igra finale.

Izbornik će objaviti širi popis s 30 imena 18. svibnja, da bi imao manevarskog prostora za izmjene, ako mu se ozlijedi neki od sudionika predstojećih finala.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više