Francuski prvak Lyon želi dovesti Vedrana Runju

PREMA pisanju francuskog dnevnika Nord-Eclaira, sedmerostruki uzastopni francuski prvak Lyon zainteresiran je za dovođenje hrvatskog reprezentativnog vratara u redovima Lensa, Vedrana Runje.

Lens je ispao u niži rang francuskog nogometa ove sezone, a novine pišu da je predsjednik kluba Gervais Martel u dugovima i da će morati prodati nekolicinu igrača.

Aktualni vratar francuskog prvaka Gregory Coupet na prag je odlaska iz kluba, pa u Lyonu žele dovesti dva nova vratara, iskusnijeg 33-godišnjeg Runju i mladog 21-godišnjeg vratara Nice Huga Llorisa, koji bi stasao uz hrvatskog reprezentativca.

"Želim igrati u klubu gdje me žele. Ako je to Lens, igrat ću za Lens. Drago mi je čuti da se za mene zanimaju u Lyonu, ali nisam se čuo ni sa kim iz kluba već duže vrijeme. Moj klub je u teškoj poziciji u sportskom i financijskom pogledu. Ako moram ostati u Lensu, ne smeta me to. Ako pak klub mora prodati igrače da bi napunio blagajnu opet me ne smeta. Trebao bih se uskoro čuti s predsjednikom", izjavio je Runje. 

Totalsport
Foto: AFP

 

Pročitajte više