TRANSFERI

Francuskoj zvijezdi majka još jednom uništila transfer karijere

Foto: EPA

TRANSFER Adriena Rabiota (27) iz Juventusa u Manchester United mogao bi propasti nakon što je igračeva majka i menadžerica Veronique postavila svoje zahtjeve pred Engleze. Naime, ekscentrična gospođa Rabiot vodi Adrienovu karijeru i u njegovo ime pregovara s klubovima. Iako su Juventus i United dogovorili odštetu od 17 milijuna eura, a sam Adrien htio otići u United, Veronique je naljutila čelnike engleskog kluba. 

Juventus i United sve dogovorili, majka sve upropastila

Za svog je sina tražila godišnju plaću od oko deset milijuna eura, a na to u Manchesteru nisu htjeli pristati. Adrien nije u Juventusovim planovima i htio se okušati u Premier ligi te postati najvažniji veznjak u momčadi Erika ten Haga. Činilo se kako je transfer blizu realizacije jer je Juventus već dogovorio dolazak Rabiotove zamjene Leandra Paredesa iz PSG-a. Ipak, Rabiot bi mogao ostati još godinu dana u Juventusu, s kojim ima ugovor do 30. lipnja 2023.

Protjerani iz Pariza

Rabiot je zbog majke morao otići iz PSG-a, svog matičnog kluba. Prije tri godine mu je istekao ugovor s francuskim prvakom pa je besplatno otišao u Juventus. Prethodila je drama u režiji majke i menadžerice Veronique. Nakon što su se posvađali sa svima u Parizu (u kojem je Rabiotu bio zabranjen ulazak u svlačionicu osim neposredno prije mečeva), odbili su Tottenham jer je "ispod Adrienove razine".

Majka mu je uništila transfer u Barcelonu

U zimu 2019. su bili sve dogovorili s Barcelonom, ali su praktički riješen transfer ugrozili nevjerojatnim zahtjevom.Tražili su da se potpiše da neće igrati kao šestica, na poziciji defenzivnog veznjaka, jer je majka i ranije tvrdila da njen sin mora igrati ofenzivnije jer, trošeći se u obrani, ne može pokazati sve što zna.

Također, dok je igrao za PSG, smatrala je da joj sin treba zarađivati jednako kao i Kylian Mbappé, zajedno su odbili poziv izbornika reprezentacije Didiera Deschampsa jer je bio na popisu rezervnih igrača, a ne udarnih, a Adrien se u PSG-u i sukobljavao sa Zlatanom Ibrahimovićem...

Pročitajte više