Francuzi se hrabre: "Budemo li se držali dva pravila, pobijedit ćemo Hrvate"

Foto: EPA

FRANCUSKI mediji užurbano najavljuju nedjeljno finale Svjetskog prvenstva u Rusiji između Francuske i Hrvatske u Moskvi (17:00).

Tjelesna sprema bit će ključna

Premda još uvijek fasciniran povijesnim uspjehom Hrvatske, Le Monde piše kako Hrvati protiv Engleza nisu uspjeli nametnuti svoj karakteristični stil igre.

"Prednost naše momčadi očita je, osobito uzmemo li u obzir činjenicu da smo od početka bili jedna od reprezentacija s fizički najistaknutijim predispozicijama", hrabri Le Monde otkrivajući rješenje kojim se Francuska primarno treba poslužiti želi li se oduprijeti Hrvatskoj. 

Francuzi pronašli ključeve pobjede

L'Equipe je očekivano prepun komentara i kolumna. Bivši francuski reprezentativac Johan Micoud u svojoj rubrici ističe kako Hrvatska stilom odgovara Francuskoj, ali kako je čak i podsvjesno podcjenjivanje zabranjeno.

"Hrvatska je zbilja izvrsna, izvrsna ekipa što potvrđuju i dosadašnji turnirski rezultati. Sa svojim igračima svjetske klase impresivno razvija i organizira igru. Dok je u grupnoj fazi dokazala svoju snagu, u eliminacijskoj fazi demonstrirala je svoj urođeni karakter", naglašava i zaključuje:

"Hrvatima što prije trebamo uskratiti posjed lopte. Budemo li uspješniji u posjedu lopte i kontrama, uvjeren sam kako će nama pripasti naslov prvaka."

Pročitajte više