FRANCUZI UVODE VAR Odrekli se "goal-line" tehnologije

Foto: Getty Images

VODSTVO francuske lige do daljnjeg je suspendiralo uporabu "goal-line" tehnologije. Poteškoće s tzv. "okom sokolovim" primjetne su bile i u prošlosti, ali odluka je - donesena u dogovoru s Fifom - na snagu stupila nakon što su sinoć uočene dvije poveće pogreške tijekom četvrtfinalnih okršaja nacionalnog Liga kupa između Amiensa i Paris Saint-Germaina (0:2) te Angersa i Montpelliera (0:1).
 
“Tehnologija na gol-liniji jučer je ubilježila dvije ogromne pogreške što je neprihvatljivo", izjavio je direktor Udruženja francuske lige Didier Quillot.
 
U susretu Amiensa i Paris Saint-Germaina Adrien Rabiot postigao je regularni zgoditak, ali sučev sat - koji vibrira ako lopta prijeđe liniju - nije se oglasio pa stoga gol nije bio prihvaćen. Međutim, provjerom je pogodak naknadno priznat. 
 

 
U meču Angersa i Montpelliera situacija je bila oprečna. Sučev sat zavibrirao je, iako gola uopće nije bilo. Glavni arbitar Ruddy Buquet u drugom poluvremenu više se nije služio tehnologijom.
 
Tehnologija gol-linije, koja se još koristi u engleskoj Premier ligi od 2013. godine, u Francuskoj je egzistirala od 2015. godine. Počevši od sljedeće sezone, u francuskom elitnom razredu koristit će se VAR tehnologija.
 
 

Pročitajte više